FOTO  Mostar: Posjet ministra znanosti, obrazovanja i sporta RH Predraga Šustara

dr. Predrag Šustar, Mostar, Filozofski fakultet

Ministar Šustar je istaknuo da su danas mogućnosti studentima puno veće nego prethodnim generacijama.

„Vama ovdje su mogućnosti šire nego smo mi prije imali i maksimalno iskoristite mogućnosti koje vam se nude, idite na međunarodne razmjene, putujte, odite van ali nam se i vratite. Vi studenti zajedeno sa Sveučilištem imate ideje i smislite nešto da podignete svoj grad", rekao je ministar Šustar.

Rektorica Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ljerka Ostojić je naglasila da Sveučilište ima pomoć od Republike Hrvatske i uz nastavnike iz Hrvatske kvaliteta nastave sigurno ostaje neupitna.

Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić je naglasio da fakultet ima 18 studija i više od tri tisuće studenata.

„Ovo je jezgro i srce jednog identiteta, jednog naroda, ali isto tako ovo je fakultet koji je otvoren za sve i za različita promišljanja, za one koje žele stjecati vještine i znanje ka putu na svom uspjehu", rekao je dekan Tomić.

Ministar Šustar je pozvao studente na Europske sveučilišne igre koje se održavaju u Hrvatskoj, a one povezuju preko 300 sveučilišta i pet tisuća studenata.

Prije razgovora sa studentima ministar je održao radni sastanak s koordinacijom ministara obrazovanja koji rade po hrvatskom nastavnom planu i programu u Federaciji BiH.