Mostar: Policija pronašla jednog svjedoka i okončala istragu

crna kronika, crna kronika, Policijski dužnosnici, obuka, crna kronika, Policijski dužnosnici, MUP ŽZH, javni natječaj, Natječaj, crna kronika, krađa, krađa navika, crna kronika, Rama, teška prometna nesreća, teža prometna nesreća, crna kronika, crna kronika, Čitluk, prometna nesreća, david majić, krađa, pu mostar, mup nhž, Mostar, dječak, pad, napad, crna kronika, crna kronika, MUP HB županije, prometna nezgoda, Tomislavgrad, MUP HBŽ, MUP HB županije, MUP Hercegbosanske županije, Hercegbosanska županija, MUP ŽZH, Široki Brijeg, MUP ŽZH, Široki Brijeg, MUP ŽZH, Ljubuški, ilegalni migranti

Član obitelji koji je policiji kazao da je Amir najvjerojatnije pao je brat od Amirove majke Đenane i Amirov ujak.

Njegov brat Skender i majka kažu da se noću budi i viče „Nemoj čiko"! Zbog toga će potražiti pomoć psihologa koji će od Amira pokušati izvući što se točno dogodilo. On na upit o tome kako je zadobio ozlijede odgovara različito. Nekada kaže da ga je udarilo vozilo, nekada da ga je netko udario a nekada da je pao. Podsjetimo kako i u liječničkom nalazu iz mostarske Hitne pomoći stoji kako je ozljeda nastala kao posljedica udarca šakom. Mostarska policija je uzela u obzir isključivo izjavu djetetovog ujaka i prosudila da je ono palo na pločnik i ozlijedilo se. To je u mnogo čemu pojednostavilo policijsku istragu za kojom više nema niti potrebe. U prvom policijskom zapisniku od 26. ožujka koja je sastavljena iz razgovora u Hitnoj pomoći stoji kako je Amira udarilo vozilo. Policajci su napravili zapisnik i završili s istragom. Nisu niti pokušali identificirati vozača nego su slučaj smatrali završenim. Da jesu, odmah bi otišli na autobusnu stanicu u Sjevernom logoru gdje dječak svaki dan čeka autobus ili na Španjolski trg gdje iz njega izlazi i razgovarali sa eventualnim očevicima.

Pokrenuli su istragu tek nakon što je u Dnevnom listu objavljeno da je dječak napadnut. Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a je u razgovoru za Dnevni list u srijedu kazao kako su sve varijante otvorene i da se ne zna točno kako je dječak zadobio ozlijede.

„Mogao je to biti udarac, pad ili prema prvoj varijanti udar vozila. Policijska istraga oko toga slučaja nije završena", kazao je Marić u srijedu. U četvrtak ujutro je u izjavi za druge medije naše pisanje nazvao špekulacijama kazavši da je dječak pao.

Jedini svjedok za njegovu tvrdnju je izjava dječakova ujaka koji je stavio točku na kraj policijske istrage.

Dnevni list