Mostar: Policija počela uklanjati nepropisno parkirana vozila

Mo parking
U funkciji su tri 'pauka', dva iz Policijske postaje Mostar i jedan iz Policijske postaje Čitluk. Na terenu su od samog jutra po svim urbanim dijelovima grada. Do ove akcije došlo je nakon sve većeg broja nepropisano parkiranih vozila.
To je i potvrdio Edis Mušić, inspektor policije u Policijskoj postaji za sigurnost prometa u Mostaru.
Smanjiti gužvu

- Odluka o uklanjanju nepropisno parkiranih vozila došla je nakon kolegija načelnika policijske uprave na kojem je odlučeno da se uklone sva nepropisno parkirana vozila u Mostaru, kazao je Mušić. Pokušat će se ukloniti sve veći broj nepropisno parkiranih vozila te se tako smanjiti problem gužvi koje nastaju.
- Akciju smo počeli provoditi prekjučer i provodit ćemo je iduća dva tjedna svakim radnim danom. Pored redovitih poslova prioritet će nam biti ukloniti sva vozila koja su nepropisno parkirana, rekao je Mušić.
U akciju je uključen, osim vozila 'pauka', i veći broj policajaca koji nadgledaju teren. Na dan kada je uklanjanje vozila počelo uklonjeno je 5 vozila, a do jučer taj broj se popeo na 16. Mušić se nada da će akcija završiti uspješno te da će se s tim riješiti problem koji već godinama postoji u gradu.
- Mislim da će se nakon ovog uklanjanja nepropisno parkiranih vozila situacija popraviti i da će se bar donekle smanjiti broj istih, ali i gužvi koje su svakodnevne, kazao je Mušić. Iako su u Policijskoj upravi zadovoljni s dosadašnjim rezultatima, kod građana je situacija sasvim drukčija. Ljuti su jer se stvorila velika gužva po gradu, jer se nemaju gdje parkirati. Parkiralište se zna tražiti i po sat vremena. To nam je potvrdila i jedna prolaznica koju smo sreli.

Strah od 'pauka'

- U strahu od 'pauka', automobil sam morala preparkirati na drugi dio grada, tražeći ga više od pola sata. Glavni problem Mostara je manjak parkirališta i taj se problem treba riješiti, rekla je.
S njom se slažu i ostali građani Mostara koji su ljuti i bjesni jer ne nalaze mjesto za parkiranje niti u jednom dijelu grada jer je akcija i obuhvaća gotovo čitav Mostar. Neke od ulica koje su jučer bile na meti 'pauka' su: Splitska ulica, Dubrovačka ulica, Titova ulica, Feićeva ulica, Trg Musala, Ulica Rade Bitange, Trg Ivana Krndelja, Ulica kardinala Stepinca, Ulica Ante Starčevića, Ulica Stjepana Radića, Ulica kralja Tomislava, Ulica kneza Branimira, Ulica kneza Domagoja, Ulica kneza Mihajla, Ulica Adema Buća, Onešćuhova ulica, Ulica Mostarskog bataljuna, Ulica Gojka Vukovića, Franjevačka ulica.

Dnevni list