FOTO  Mostar: Baloni podrške, ljubavi i nade su poletjeli mostarskim nebom

Mostar, gimnazija fra grga martić

Kao i svake godine učenici se na satu engleskog jezika kod prof. Vanje Majerski upoznaju sa važnijim autorima engleske i američke književnosti .

Kako ne bi sve ostalo na iščitavanju i analiziranju teksta, pobornik sam primjenjene književnosti. Poruku i temu djela uvijek nastojim povezati sa svijetom koji učenike okružuje. Čitajući Robinsona Crusoa, sama od sebe se nametnula poznata misao John Donne kako nijedan čovjek nije otok . Tako je stih "No man is an Island" postala naša nit vodilja. Jezik vjetra i balona se činio kao suptilan a ipak snažan simbol koji će pomoći ovim mladim ljudima u prevazilaženju teškoća.

U ponedjeljak 10.10. , naši baloni sa riječima potpore , podrške, ljubavi i nade su poletjeli mostarskim nebom, u nadi da će stići na pravu adresu. Smatram da su ove godine ključne u njihovim životima jer sada spoznaju ,otkrivaju I doživljavaju svijet oko sebe puno dublje, emotivnije i zrelije. Cilj projekta, osim učenja engleskog jezika, je bio pokrenuti lavinu pozitivnosti i zajedništva u školi i šire. Sa kakvim god se nedaćama suočavamo - nismo sami. Dovoljno je pružiti ruku i uhvatiti jedan balon prijateljstva. Željela sam da moji učenici slijede svoje misli, imaju snage postavljati pitanja, da budu svjesni svoje jedinstvenosti, te da vjeruju da svojim mislima i djelovanjem mogu mijenjati svijet - nabolje, rekla je prof. Vanja Majerski.