Mostar: Počeli radovi na rekonstrukciji KSC Kantarevac

Mostar, kantarevac, japan, Jasmin Baković, kantarevac, kantarevac

Za ovaj projekt Vlada Japana odobrila je grant u iznosu od 443 000 KM, a u pitanju je obnova i proširenje KSC Kantarevac. Kako je prilikom posjete istakao Satoru Kusayama, po okončanju ovog projekta, koje se očekuje na jesen ove godine, planirano je otvaranje nogometne akademije.

Kazao je kako su inicijatori za otvaranje te akademije Fondacija "Mali most" i bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana te dodao kako je to prilika djeci iz osnovnih škola da postanu članovi nogometne škole.

- To će biti prigoda da se pozovu djeca koja dolaze iz različitih etničkih grupa da se na taj način druže, provode vrijeme zajedno te stvaraju prijateljstva i da na takav način Vlada Japana da svoj doprinos promicanju pomirenja između etničkih skupina u Mostaru - kazao je Satoru Kusayama. Od 1996. godine, odnosno od okončanja rata u BiH, Vlada Japana je, kako je naglasio, donirala oko milijardu maraka za projekte koji su realizirani širom zemlje.

Po riječima višeg sportskog menadžera i voditelja projekta obnove KSC Kantarevac Đenana Šute, u prvoj fazi rekonstrukcije očekuje se izgradnja novog objekta, svlačionica s uredskih prostorom, terena za igru koji će biti pokriven umjetnom travom, kao i nova rasvjeta i uređenje tribina. Predviđeni rok za okončanje ovog projekta je kraj ljeta, odnosno konac kolovoza ove godine.