Mostar: Počeli radovi na dovršetku mosta Avenija – Sutina

most avenija sutina
..."Avenija - most Sutina - Ulica maršala Tita", a rok završetka radova je 90 dana. Podsjetimo, most se počeo graditi još 2008. Iako je završetak gradnje bio najavljen za kolovoz 2009. godine, problemi sa zemljištem i donacijama radove su razvukli na nekoliko godina, piše Večerenji list.

Na natječaj Gradske uprave Mostar za projekt "Avenija - most Sutina - Ulica maršala Tita - Faza 1" prijavili su se HP Investing d.o.o. Mostar i Hering d.d. Široki Brijeg, no ispunivši jedini kriterij "najniže cijene" za dodjeljivanje ugovora, HP Investing dobio je posao. Procijenjena vrijednost nabave, prema odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača je 3,500.000 KM, a cijena najniže prihvatljive ponude, koju je ponudio HP Investing je 1,916.151 KM, s PDV-om od 17 posto.

Prema projektu, dužina mosta iznosi oko 120 m, s četiri prometna traka, nogostupom za pješake, kao i osiguranim priključkom na buduću autocestu. Inače, projekt završetka izgradnje mosta kasni zbog imovinsko-pravnog spora između Gradske uprave i jedne fizičke osobe koja nije htjela potpisati ugovor o dijelu zemljišta koji je u njezinu vlasništvu.

"Proces se vodi na sarajevskom Prizivnom sudu. Podsjetimo, Vlada FBiH je u rujnu prošle godine odobrila preusmjeravanje 261.400,32 marke za izgradnju mosta Avenija - Sutina.

Inače, most Avenija - Sutina prvi je projekt kojim se, nakon obnove devet u ratu porušenih mostova u Mostaru, gradi novi. Projekt izgradnje mosta od završetka Avenije do Sjevernog logora vrijedan je oko šest milijuna maraka, od čega bi federalna Vlada trebala osigurati dva milijuna maraka, a ostatak Grad Mostar.