Mostar: Otvorenje izložbe gimnazijskih uradaka za pomoć djeci s posebnim potrebama

...Gimnazije fra Grge Martića Mostar, popraćena prigodnim božićnim koncertom Školskoga zbora i nastupom gimnazijske Literarno-recitatorske sekcije.

'Riječ je o humanitarnomu projektu nazivlja Svima trebamo pomoći kojega Gimnazija provodi u suradnji s Britanskim vijećem (British Councile), a putom školskih organizacija koje, između ostaloga, djeluju prema načelima pomaganja onima u stanju potrebe: Vijeće učenika, Volonterska sekcija i Connecting Classrooms', pojašnjava nam ravnateljica, prof. Ljiljana Krešić.

Aluminij se rado odazvao pozivu osigurati prostor i tehničku potporu za ovaj događaj jer će cjelokupan prihod od prodaje učeničkih radova ići Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama Mostar. Projektu su se spremno odazvali i akademski slikari i kipari iz likovne skupine EN FACE koji trenutačno izlažu u Galeriji i u Klubu Aluminij te će svih osam njihovih članova darovati po jedno svoje djelo za prodaju u navedenu humanitarnu svrhu.

Zbivanje će biti popraćeno tradicionalnim gimnazijskim Božićnim koncertom Školskoga zbora i solo pjevača Gimnazije fra Grge Martića, pod ravnanjem prof. Damira Bunoze, voditelja Zbora, a sama će izložba ostati otvorenom do petka, 23. prosinca. Zainteresirani za kupnju izloženih uradaka, bilo učeničkih ili članova skupine EN FACE, plaćanje i preuzimanje dogovaraju izravno s Gimnazijom fra Grge Martića.

Program otvorenja otpočinje u 18 sati, a ulazak je tradicionalno besplatan.