FOTO  Mostar: Otvorena izložba Ivice Vlašića

mostarski aluminij, Aluminij Mostar

...svečano je otvorena izložba livanjskog umjetnika Ivice Vlašića pod nazivom „Ljepota krajolika, bogatsvo doživljaja". Postavljeno je sveukupno 102 djela od kojih je 80 rađeno tehnikama ulja na platnu, akvarela, pastela, grafike te 22 crteža.
„Velika mi je čast i veselje predstaviti svoja djela ovdje u galeriji Aluminij u Mostaru pred ovoliko brojnom domaćom i mojom livanjskom publikom,zahvaljujem se Likovnoj akademiji te svima koji su pomogli u organizaciji i realizaciji ovog projekta te svima vama prisutnima", izjavio je Vlašić.

Svečanost je otvorio akademik prof.dr Jakov Pehar koji je istaknuo veliko zadovoljstvo što je Likovna akademija omogućila pokroviteljstvo i pomoć u organizaciji ove izložbe.
Ivica Vlašić livanjski je hiperrealistični umjetnik rođen 23.11.1954. u Varešu.Akademiju likovnih umjetnosti diplomirao je u Sarajevu 1976. nakon čega svoje studijsko putovanje nastavlja u Parizu. Osnivač je grupe likovnih umjetnika „Li Art" i suosnivač društva Likovnih hrvatskih umjetnika Herceg Bosne. Ivica Vlašić otvara privatnu galeriju ART „Vlašić" 1998.godine u PTC Forum u Livnu.U stavralačkom opusu uz konje i pejzaže ističe se kolekcija od 1000 portreta. U svojih oko 40 godina umjetničko stvaranja održao je 55 samostalnih i više od 150 skupnih izložbi u domovini i inozemstvu.
Za sve zainteresirane izložba je besplatna i otvorena do 15. lipnja 2018.

Sve fotografije u GALERIJI

Martina Ročak