Mostar: Otvoren Sajam DANI TREŠNJE 2015

trešnja, poslovniportal.ba, Raimondo de Cardone, trešnje, voće, top 10 zdravih namirnica, namirnice umjesto tableta, trešnje, voće, razlozi, trešnja, sajam trešnje

Uz brojne goste i uzvanike na Sajmu trešnje nazočni su bili i predstavnici Grada Mostara, predvođeni gradonačelnikom Ljubom Bešlićem.

Ovogodišnji sajam, koji se odvija pod motom "Domaće je najbolje", okupio je preko 150 izlagača, a partner Sajma je Mađarska koja će predstaviti svoje turističke proizvode, uz promociju svojih najpoznatijih termalnih toplica..

Direktor Sajma Salem Bubalo kazao je kako su se na sajmu okupile brojne turističke zajednice, kao i proizvođača ekološki zdrave hrane.
Glede značaju sajma i o onome što su postigle prethodne sajamske manifestacije, Bubalo je kazao kako je, osim promocije domaćih proizvoda, veliki broj gospodarstvenika uspio da napravi i određene poslovne iskorake.

- Veliki je broj izlagača koji prvi put dolaze na ove prostore, koji demonstriraju nove proizvode, nove tehnologije i koji su jako bitni da bi se na ovim prostorima što učinkovitije počela proizvoditi zdrava hrana - istakao je Bubalo dodavši kako se ujedno predstavljaju i domaći proizvodi koji već postoje na prostorima BiH.

Inače, Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine danas će na Sajmu upriličiti prezentaciju i degustaciju slatkih jela od trešnje. Udruženje kuhara na ovaj način, zajedno sa organizatorima Sajma, želi promovirati domaće proizvođače i uvezati ugostiteljstvo sa proizvođačima hrane i pića.

Uz brojne zanimljive sadržaje, u sklopu Sajma "Dani trešnje 2015." po prvi put svoje proizvode izlagat će žene, žrtve nasilja koje su nakon boravka u sigurnoj kući u ovom gradu stekle ekonomsku nezavisnost. Sajam će biti otvoren do 29. svibnja.