FOTO  Mostar: Otvoren 10. Mostar film festival

Mostar film festival otvaranje
... hrvatskoga redatelja Kristijana Milića. Na prigodnoj svečanosti uručena su priznanja za životno djelo glumcima Draganu Despotu i Lazaru Ristovskom.

"Hercegovina plodno tlo za audiovizualnu umjetnost'', rekao je direktor filmskog festivala Slaven Knezović, posebno je istaknuo važnost činjenice da je Milićev film "Mrtve ribe plivaju na leđima" snimljen u Mostaru.

Osim natjecateljskog dijela, u kojem će stručni žiri birati najbolja glumačka ostvarenja u filmovima iz regije, publici u Mostaru će se od 24. do 30. studenog prikazati i studentski, dokumentarni i dječji filmovi.

U natjecateljskom programu Festivala bit će, kako je istaknula umjetnička direktorica MOFF-a Maja Lasić, predstavljeno sedam filmova, a najboljima će biti dodijeljene nagrade Stablo ljubavi.

„Stručni žiri odabrat će najbolje glavne i sporedne glumce te nagraditi najboljeg debitanta", rekla je Lasić dodavši kako je riječ o aktualnim filmskim ostvarenjima iz regije, piše Hina.

U natjecateljskom dijelu festivala u petak 25. studenoga na programu je srbijanski film "Dnevnik mašinovođe" Miloša Radovića nakon čega će biti premijera filma Zrinka Ogreste "S one strane".

U subotu će biti prikazan film "Oslobođenje Skoplja" u režiji Danila i Rade Šerbedžije, nakon čega slijedi film Danisa Tanovića "Smrt u Sarajevu".

U nedjelju je na programu film "Ne gledaj mi u pijat" hrvatske redateljice Hane Jušić, dok će 28. studenoga biti prikazan film "Lazar" Svetozara Ristovskog, a 29. studenoga hit komedija "Ministarstvo ljubavi" Pave Marinkovića.

Prve večeri na svečanosti u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru uručena su i priznanja "'Stablo ljubavi" za životno djelo hrvatskom i srpskom glumcu Draganu Despotu i Lazaru Ristovskom.

Više fotografija sa ovogodišnjeg festivala pogledajte OVDJE.