FOTO  Mostar: Otkriven spomenik poginulim pripadnicima IV. bojne Tihomir Mišić

spomenik
Anđeli koji drže ratnika glavni su motiv spomenika poginulim pripadnicima IV. bojne Tihomir Mišić HVO Mostar koji je otkriven u okviru manifestacije 'Lipanjske zore'.

Autor spomenika je akademski kipar Dalibor Nikolić Dala, a spomenik je postavljen na platou pored mostarske katedrale uz rijeku Radobolju.

Spomenik je financirala Udruga - klub IV. bojne 'Tihomir Mišić' HVO Mostar uz pomoć suboraca i drugih donatora.

Otkrivamo ovaj spomenik u znak sjećanja na najveće sinove naše domovine, naše najveće heroje, naše vitezove koji su svoje živote ugradili u temelje kako Herceg-Bosne i BiH, tako i Republike Hrvatske. Kako u Domovinskom ratu, tako u cijeloj povijesti borbe hrvatskog naroda za svoju slobodu, za svoju državu, slobodu sazidanu na krvlju branitelja i hrvatskog naroda nitko nikada ne može srušiti, dok je ijedan branitelj i istinski domoljub živ. Neka ovaj spomen park bude simbol  velike žrtve koju su za slobodu dali naši branitelji od stoljeća sedmog na ponos kako nama, tako i svim sljedećim generacijama", rekao je Ivica Raspudić, predsjednik Udruge - Kluba IV. bojne "Tihomir Mišić" HVO Mostar.

Nazočnima se prigodnim riječima obratio i general Zbora Stanko Baja Sopta koji se prisjetio velike akcije hrvatskog naroda "Lipanjske zore" kojom je prije 25 godina oslobođena dolina rijeke  Neretve.

Otkrivanje spomenika pripadnicima IV. bojne "Tihomir Mišić" HVO Mostar održano je pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Ovom prilikom hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović je  upituo brzojav u kojem izemđu ostaloga stoji da hrvatski narod danas, kao ni tijekom devedesetih, ne smije odustati od borbe za svoj legitimet."Kao što su tada branili svoje domove - danas brane svoj identitet".

Program je vodila Ana Marija Dedić.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info