Mostar: Osniva se Studij kriminalistike i sigurnosnog menadžmenta

pravni fakultet, sveučilište, Mostar
...„Kriminalistika i sigurnosni menadžment". Razlog pokretanja i cilj novog studijskog programa je obrazovanje budućih studenata i stručno osposobljavanje za obavljanje poslova koji ulaze u okvir kriminalističke profesije.

Dekanica Pravnog fakulteta prof. dr. Vesna Kazazić za treći.ba ističe kako je uvođenje ovog studijskog programa iznimno korisno i opravdano jer su zbog događanja u državi, ali i regiji, pa i u cijeloj Europi, potrebni kvalificirani kadrovi koji će raditi na smanjenju stope kriminaliteta, ali i na pitanje o sigurnosti.

„U raspravi su sudjelovali predstavnici Ministarstava unutarnjih poslova HNŽ-a, ZHŽ-a, SIPE, Ministarstvo obrazovanja, predstavnici Sveučilišta u Mostaru i predstavnici Sveučilišnog zbora u Mostaru", navodi dr. Kazazić.

Studijski program preddiplomskog sveučilišnog studija trajat će tri godine, a drugi ciklus dvije godine i treći ciklus tri godine. Postupak, uvjeti upisa i cijena će biti isti kao i za studijski program Pravnog fakulteta, što znači 750,00 KM po semestru.

Dekanica Kazazić naglasila je kako je studijski program upućen na usvajanje Senatu Sveučilišta u Mostaru.

Petra Jakić

treci.ba