Mostar: Održano natjecanje za najbolji poslovni plan

Po riječima profesora i voditelja Kolegija za poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu Zdenka Klepića, ovo je već sedmo tradicionalno natjecanje studenata druge godine Ekonomskog fakulteta za najbolju poslovnu ideju i poslovni plan, a svrha mu je poticanje poduzetničkog duha kod studenata te stjecanje znanja za izradu poslovnih planova i realizaciju ideja u praksi.

Četvoročlano povjerenstvo sastavljeno od predstavnika ekonomskoga fakulteta, Regionalne agencije za razvoj Hercegovine (REDAH) i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, koji su od početka uključeni u ovaj projekat, te Tehnološkog parka Mostar, je tijekom izboru radova osim najbolje ideje, ocjenjivalo i načine na koje studenti nastoje istražiti tržište i realizirati te ideje, kao i načine kako osigurati sredstva za iste.

"Studenti su se ovim projektom trebali potaknuti na razmišljanje i kreiranje poduzetničkoga poduhvata i kako nadići današnju krizu, te spoznati da se ideje i radno nagrađuju", objasnio je prof. Klepić.

Ivan Jurilj, direktor Regionalne agencije koja je osigurala novčana sredstva od 1 000 maraka za najbolje radove, objasnio je kako se u suradnji s akademskom zajednicom nastoji promovirat poduzetništvo, podići konkurentnost te predstavit Hercegovinu kao regiju s autohtonim proizvodima.

"Ovom prigodom predstavljeni su, uz ostale, poslovni planovi koji se tiču proizvodnje meda, obrade kamena, uzgoja batata i biljke gavez, kao i uzgoj magaraca i magarečeg mlijeka, odnosno, uslužne i proizvodne djelatnosti karakteristične za tradicionalne načine razmišljanja i rada u području Hercegovine", kazao je asistent na Kolegiju poduzetništva i djelatnik na Ekonomskom fakultetu mostarskoga sveučilišta Nikola Papac.

Na natjecanju je prijavljeno oko stotinu radova koje su predstavljale dvočlane grupe studenata u okviru redovite nastave, a u finalni dio ušlo ih je svega šest.

Fena