Mostar: Održana svečana promocija diplomiranih studenata Ekonomskog fakulteta

Mostar, promocija nečega
Ovom prigodom dodijeljena je 231 diploma, od kojih su tri dodijeljene sveučilišnim specijalistima ekonomije, 33 prvostupnicima trogodišnje poslovne ekonomije, 104 prvostupnicima četverogodišnjeg studija poslovne ekonomije te 91 magistrima ekonomije.

Nazočnima se obratio rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić čestitavši diplomiranim studentima.

„Ova svečanost je svojevrsno svjedočanstvo generaciji koja je našla snage, volje i hrabrosti u vrijeme velikih kriza, vremenu nesklonom gospodarstvu i poduzetništvu, posvetiti se ekonomiji u našoj Bosni i Hercegovini i šire", poručio je rektor Tomić.

Dekanica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof.dr. Mila Gadžić kazala je kako su ovom promocijom pokazali rezultate zajedničkog dugogodišnjeg rada.

„Danas društvenoj zajednici predajemo nove generacije ekonomista koje trebaju znati odgovoriti svim izazovima sa kojima se susrećemo na putu izgradnje boljeg društva, jačanja gospodarske konkurentnosti i integracije u europske, globalne, ekonomske i društvene tokove", navela je dekanica Gadžić.

Diplomanti su rekli kako im ovaj dan predstavlja nešto posebno. „Teška su vremena za našu struku, ali ova diploma je nagrada za sav uložen trud, za svaki položen ispit, za moralnu i materijalnu podršku mojih bližnjih bez kojih sama ne bih uspjela", izjavila je za treci.ba magistrica ekonomije Majla Ćurić.

Gabrijela Arapović

Treci.ba