Mostar:Održana dodjela diploma za 161 diplomanta

promocija, Mostar, zdravstveni studij
Diplomantima se obratila rektorica Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ljerka Ostojić i naglasila kako je Fakultet zdravstvenih studija važan za društvo i ponos Sveučilišta. „Kakva bi bila razina zdravstvene skrbi da nije vas i vaših starijih kolega i kolegica? Kako bi se osjećao bolestan čovjek kojemu je potrebna pomoć da nije vas?Sada možemo shvatiti koliko je svatko od vas posebno važan za zdravlje naših pacijenata i normalno funkcioniranje zdravstvenog sustava", kazala je rektorica Ostojić.

Fakultet zdravstvenih studija je promovirao 59 diplomanata Sestrinstva, 36 Radiološke tehnologije, 24 Fizioterapije, 15 Sanitarnog inžinjerstva, kao i 27 magistranata, od kojih je 13 iz Kliničke zdravstvene njege, 7 iz Kliničke fizioterapije i 7 magistara Radiološke tehnologije.

Dekan prof.dr.sc. Ivan Vasilj je uručio i dekanove nagrade najuspješnijim studentima.

„Dobili smo diplomante koji su kroz svoj studij spojili praksu i znanje te duboko vjerujem da ćemo imati sposobno i stručno osoblje. Vaša struka zahtijeva kontinuirano obrazovanje i životno usavršavanje putem seminara, simpozija, kongresa i učenjem od starijih kolegica i kolega", rekao je dekan Vasilj.

Ivana Antunović, diplomantica smjera Sestrinstva je istaknula da već ima posao u struci te da je ovo korak više jer želi ići napredovati.

Diplomantica smjera Fizioterapija Marina Musa naglasila je kako je zadovoljna naučenim na fakultetu. „Nadam se da ću uskoro dobiti posao u struci i da ću moći pokazati naučeno znanje u praksi", rekla je Musa.

Bernarda Ivičević / Katarina Ježina

treci.ba