Mostar: Održan sastanak odjela za kulturu, medije, sport i informiranje GV-a HNS-a

"U sadašnjoj fazi rada odjela težište je stavljeno na analizu stanja u oblastima iz djelokruga rada odjela, trenutnih zakonskih rješenja na svim razinama, postojećih institucija i ustanova iz ovih oblasti, te na izradu prijedloga institucija i ustanova od posebnog nacionalnog interesa iz oblasti u djelokrugu rada odjela. Ovo uključuje analizu stanja u područjima medija (tv na hrvatskom jeziku, radio, internet, tisak), kulture, knjižničarske i arhivske djelatnosti, zaštite kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa i područja sporta", navodi se u priopćenju Odjela za kulturu, medije, sport i informiranje GV-a HNS-a.

Tijekom današnjeg sastanka dogovorene su aktivnosti oko organizacije okruglog stola radnog naziva "Javni mediji u BiH na hrvatskom jeziku-stanje i perspektive", koji će biti organiziran u sklopu obilježavanja 18. obljetnice Hrvatske Republike Herceg Bosne 28. kolovoza.

Okrugli stol bi, uz sudjelovanje stručnjaka iz ove oblasti i predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti u BiH, trebao dati smjernice za djelovanje kad je u pitanju sektor javnog informiranja na hrvatskom jeziku, uključujući i pitanje rtv kanala na hrvatskom jeziku, navodi se u priopćenju.

(Fena)