FOTO  Mostar: Održan Dan otvorenih vrata Studija informacijskih znanosti

Mostar, dan otvorenih vrata, Filozofski fakultet
Svim maturantima, studentima i gostima iz Zagreba predavanje je održao Ivan Reljić, predsjednik Kluba studenata informacijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu o temi „Tehnologije 3D ispisa: Principi i primjene". Također, bila je upriličena demonstracija 3D printanja, pri kojoj je korišten printer koji su konstruirali studenti Informacijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

„Nove tehnologije poput 3D ispisa mogu studentima pomoći u njihovom znanstvenom istraživanju, u izradi projekata, komercijalnim primjenama te za zaposlenje", kazao je Reljić.

Tajnik Studija informacijskih znanosti Marko Odak je istaknuo da se procjenjuje kako u Europskoj uniji nedostaje 900.000 ICT stručnjaka te da je upravo zbog toga primarna zadaća Studija obrazovati moderne i dobro pripremljene stručnjake kako bi se približili međunarodnim akademskim i profesionalnim standardima.

„Naše buduće studente očekuje mnoštvo izvannastavnih aktivnosti u koje se kao studenti mogu uključiti te na taj način proširiti svoje vidike i kreativnost, steći zanimljiva poznanstva i iskustva, što će im kasnije sigurno pomoći kod zapošljavanja", poručio je Odak svim maturantima.

Studij Informacijskih znanosti pokrenut je u akademskoj 2011./2012. i od tada, iz godine u godinu broj upisanih studenata se povećava.