FOTO  Mostar: Obilježen Sv. Mihovil zaštitnik policije

Sveti Mihovil, Mostar, Policijski dužnosnici

Ministar policije HNŽ-a Slađan Bevanda je ovom prilikom čestitao svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila. Bevanda je istakao kako je sv. Mihovil nebeski zaštitnik policije, policajaca vojnika i svih koji nose oružje.

"Ovom prilikom bi svim policajcima čestitao njihovog nebeskog zaštitnika, i izrazio zadovoljstvo što smo prije dvije godine u Mostaru na razini naše županije započeli proslavu blagdana. Prošle godine smo to proširili na razinu par okolnih županija dok smo ove godine obuhvatili svih pet županija s hrvatskom većinom", kazao je ministar Bevanda, izrazivši nadu kako će se i budućih godina organizirano slaviti Sv. Mihovil.

Nakon polaganja vijenaca, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, održana je svečana akademija nakon koje će u mostarskoj Katedrali Marije Majke crkve biti održana misa zadušnica za sve poginule i umrle pripadnike HVO-a i Policije.

Organizator današnje proslave je Hrvatski Narodni Sabor u suradnji s djelatnicima ministarstava unutarnjih poslova HNŽ, ZHŽ, HBŽ, SBŽ, PŽ i Udrugom Specijalne policije iz Domovinskog rata HR HB.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info