Mostar: Novo odlagalište zjapi prazno, a Uborak i dalje radi

Smeće, Mostar, Imotski, Posušje, deponija, Smeće, Hercegovina, otpad, Smeće, blokada, Mostar, odlagalište smeća, deponija, uborak, uborak, Mostar, Smeće, Posušje, vodovod, Zagorje, Mostar, uborak, uborak, jp uborak
Naime, odluka je na snagu trebala stupiti jučer, no otpad se i dalje odvozi na dosadašnje odlagalište Uborak na kojem je stanje kaotično.

Teško stanje

Hasan Stupac, direktor dosadašnjeg odlagališta otpada "Uborak", ističe kako u službenom listu odluka o otvaranju novog odlagališta nije objavljena te da je on osobno tu informaciju dobio preko medija.

- Otpad se negdje mora primiti, tako da dosadašnje odlagalište radi. Odavno smo popunjeni te je 31.ožujka donijeta odluka o zatvaranju, no na sastanku je odlučeno da nastavimo s radom, naveo je Stupac. Na pitanje što bi bilo u slučaju da inspekcija posjeti dosadašnje odlagalište, Stupac je istaknuo kako bi ih poslao nadležnoj gospodi u Gradu i Federalnom ministarstvu za okoliš jer se otpad negdje treba odvoziti kako bi se spriječilo njegovo skupljanje na gradskim ulicama, što bi dovelo do katastrofalne situacije.

- Mi i dalje primamo otpad dok se nešto ne riješi, a kada će to biti, mi ne znamo. Radimo i dalje i danas se otpad doveo na Uborak kao i svih ostalih dana kada vršimo njegovo odlaganje, naveo je Stupac. Što se tiče novog odlagališta, nije poznato kada će se provesti odluka federalne Vlade jer nitko od nadležnih osoba jučer nije bio dostupan za komentar. Podsjetimo, zbog sudskog spora, koji je pokrenuo jedan dioničar Uborka, novo odlagalište nije moglo biti otvoreno dok se sudski spor ne riješi. Nakon što je sudski spor riješen, odluka je postala negativna po Grad Mostar te novo odlagalište nije moglo biti otvoreno. Tada je reagirala federalna Vlada koja je i donijela odluku o privremenom otvaranju novog odlagališta.

Nema rješenja

Iako su iz Gradske uprave Grada Mostara više puta isticali kako će slučaj biti riješen u što skorije vrijeme, izgleda kako od toga konkretno nema ništa, jer staro odlagalište radi, a novi milijunski projekt zjapi prazan te se postavlja pitanje do kada će tako i ostati.

Dnevni list