Mostar nominiran za najbolju europsku ‘malu’ destinaciju

Mostar, crna kronika, Stari most, skok, Stari most, mostarke, Mostar, nesreća, Stari most, Mostar, filmovi, film festival, izbori 2010, Mostar, Srbi, povratnici, Mostar, Gradsko vijeće Mostar, Bošnjaci, raskol, most, Stari most, Mostar, turizam, Nikola Vranjković, Mostar, Katarina Zovko Ištuk, Mostar, grad, podjela, Hercegovci, među najvišim u svijetu
Uredništvo portala je u suradnji s hotel.info, odabralo neke od omiljenih europskih destinacija.

Zajedno su izabrali 52 slikovita mala grada u Europi i sada je na posjetiteljima portala i turistima da izaberu pobjednika.

Gradovi su izabrani na osnovu nekoliko kriterija, a neki od njih su: ocjene hotela u danom gradu, slike gradova na internetu, broj likeova na Facebooku koje je grad dobio, udaljenost od zračne luke, itd., navodi se web stranici portala.

Izbor gradova dostupan je na LINKU i glasuje se klikom na Vote Now. Zatim se može pogledati ostalih 26 gradova na hotel.info i glasovati za svoj omiljeni grad.
Pobjednik s internet stranice i pobjednik s hotel.info će ući u finale i konačni pobjednik će biti proglašen 14. Veljače.

Među nominiranim gradovima iz regije su Hvar i Dubrovnik u Hrvatskoj, Bled u Sloveniji, Kotor u Crnoj Gori, Ohrid u Makedoniji i Mostar u Bosni i Hercegovini.

Kratki opis je ponuđen za sve nominirane gradove, a za Mostar se navodi:

"Ratna prošlost je još vidljiva u Mostaru, gradu i općini u Bosni i Hercegovini, ali grad se razvio i procvjetao od grozota iz devedesetih. Danas užurbano mjesto puno života s trgovinama i kafićima, Mostar je kozmopolitanski grad, s nevjerojatnom arhitekturom, ponovno izgrađenim Starim mostom i uspješnim sektorom turizma".

Fena