FOTO  Mostar: Nema ovo niđe

Mostar, park, Mostar

Počelo je na Tersu koji je objavio priču o Gradskom parku koji lagano umire, i ukoliko se ovaj trend propadanja nastavi grad Mostar ostat će bet svoje posljednje i jedine zelene oaze.

Gradski park je posljednjijh par godina kako je uređen omiljeno mjesto za odmor i relaksaciju građanima Mostara, i  mjesto za zabavu i igru  naših malih sugrađana.

Propadanje i uništavanje parka počelo je kako je iz njega povučena zaštitarska tvrka koja je do tada čuvala park i njegov inventar. Nakon povlačenja zaštitara ostala su samo upozoravajuće table na kojima stoji da je u parku zabranjeno voziti bicikle i uvoditi kućne ljubimce u njega. I kako kaže stara poslovica gdje mačke nema miševi kolo vode. Tako u parku svakodnevno možemo vidjeti sve ono što je u njemu "zabranjeno".

S druge strane nigdje ne stoji da je u parku zabranjeno uništavanje inventara, pa su to neki shvatili kao ohrabrenje da polome i unište sve na što naiđu u parku.

Za kraj još jedan citat s Tersa koji možda i najbolje oslikava stanje uma u gradu na Neretvi.

"Nema ovo niđe" - uzrečica koja kroz humor pokušava opravdati manjak brige, nedostatak erekcije i generalnu pasivnost i lijenost prema svemu. "Sve" je smješno.