Mostar: Nakon teške borbe s leukemijom Alem Tunović izgubio životnu bitku

alem tunović, smrt, bolest
Ovu su nam potvrdili bolom shrvani članovi njegove obitelji, koji će danas u 19 sati na mostarskom groblju Sutina u nazočnosti brojnih prijatelja, rođaka i sugrađana s tugom i bolom Alema ispratiti na vječni počinak.

Volja za život

Alen Tunović u travnju protekle godine prilikom posjeta SKB-u Mostar zbog povišene tjelesne temperature doznao je šokantnu vijest da boluje od opake bolesti, akutne leukemije. No, snagom volje za život i uz ogromnu potporu kako obitelji i prijatelja, tako i šire javnosti, hrabro je podnio četiri terapije u Sarajevu i bolest je privremeno bila zaliječena.

Međutim, za konačan oporavak, prema liječničkoj procijeni, bila je neophodna transplantacija koštane srži u njemačkoj bolnici u Tübingenu za koju je trebalo prikupiti novčana sredstava u iznosu od 200 tisuća maraka, piše Dnevni list.

Ta informacije plasirana u medijima digla je na noge širu javnost te su potrebna sredstva za spašavanje mladog života prikupljena u rekordnom roku kroz lavinu humanitarnih akcija, u kojima su uz obitelj sudjelovali brojni prijatelji, Alemovi kolege s Univerziteta Džemala Bijedića u Mostaru, kao i organizirane skupine humanista iz Mostara, Sarajeva, Banje Luke i šire regije.

Transplantacija je uspješno obavljena krajem prošle godine, što je bila vesela vijest gotovo svih medija, a akcija za spas ovoga mladića na Facebook profilima bila je proglašena najuspješnija. Međutim, veselje trijumfalne pobjede nad zlokobnom bolesti, nažalost, nije dugo trajala, jer akutna leukemija nakon kratkog vremena ponovno se vratila.

Primjer optimizma

Međutim, Alem se ni tada nije predavao, a kako su njegovi članovi u više navrata isticali, imao je jaku volju za život i unatoč teškim terapijama i infuzijama koje su postajale sve češće bio je psihički iznimno snažan i optimističan.

"Iako nije uspio pobijediti zlokobnu bolest koja sve češće grabi mlade živote, nedvojbeno će ostati zapamćen kao iznimni borac i optimist", jedan je od brojnih statusa na društvenoj mreži Facebook od prijatelja koji nisu skrivali tugu zbog informacije koja se internetskim portalima jučer panično širila ujedno odajući poštovanje i žal za gubitkom još jednog mladog života.