Mostar: Najava multimedijalnog projekta Mozart u vrtu

koncert, Mostar
Tradicionalno se izvodi svako ljeto pod otvorenim nebom u nekoliko gradova Republike Hrvatske, a ovoga puta premijerno će se izvesti u Mostaru, na Trgu ispred Kosače.

U projektu sudjeluju kao solisti mladi talenti Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, a orkestar čine mostarski simfoničari i članovi Zagrebačkog orkestra mladih.

Izvedbom koncerta ravna autor projekta, maestro IGOR TATAREVIĆ.

Publika će moći uživati u najpoznatijim Mozartovim djelima na isti način kao što je to bilo uobičajeno u vrijeme kada su i nastajala - u 18. stoljeću - za vrijeme ljetnih mjeseci, pod vedrim nebom.

Tradicionalne operne arije iz poznatih Mozartovih opera („Figarov pir", „Čarobna frula" i dr.) uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar i Zagrebačkog orkestra mladih pjevat će mlade sopranistice NIKOLINA ZOVKO iz Mostara i IVANA DUVNJAK iz Zagreba, kontratenor MARIN VITAS iz Splita, te tenor KENAN HASIĆ iz Srebrenika.

Istaknuti hrvatsko-bečki pijanist PETAR KLASAN svirat će Koncert za klavir i orkestar u A-duru.

Japanski umjetnik SHO AKAMATSU izvest će na violini Mozartov Rondo u C-duru.

Uz spomenute skladbe na programu su 1. stavak poznate Simfonije u g-molu, 1. stavak Simfonije u G-duru, veliki broj arija, kvarteta, a publici simfoničari pripremaju i pokoje iznenađenje.

Veličanstveni glazbeni vatromet popratit će dvoje glumaca HNK-a Mostar BOJAN BERIBAKA i ANGELA BULUM - u ulozi Wolfganga Amadeusa i njegove sestre Nannerl, uvodeći nas u čudesni svijet Mozartovih pisama i njegovog kreativnog procesa.

Koncert će se održati u ponedjeljak, 18. lipnja na Trgu ispred Kosače s početkom u 21:00 sat. Ulaz je slobodan.