Mostar: Na Bunici krenula sezona kupanja

Buna, kupalište buna, Mostar
Iako broj kupača nije ni približan onome prošle godine u ovom periodu, nekadašnji Sportsko - rekreacijski centar Bunica, ipak je privukao određeni broj Mostaraca da spas od vrućih dana potraže upravo na ovoj lokaciji.

Ljepote Bunice

U razgovoru s mlađom populacijom, potvrđeno nam je da je Bunica najljepše kupalište koje Mostarci imaju, te da se ovo prirodno bogatstvo ne smije uništavati.

"Svake godine s prvim visokim temperaturama, sa svojom ekipom dođem ovdje. Na Bunici provodimo puno vremena, po danu tu smo da se rashladimo, a uvečer se družimo na ugodnom zraku. Šteta je samo što Plavi most (brana) nikada nije obnovljen, ali i ovako se ima gdje zaplivati i pronaći mjesto s kojega se može skočiti u hladnu rijeku ", kazao nam je jedan od kupača koji je s nekolicinom prijateljanakon našeg razgovora nastavio uživati u ljepotama Bunice.

Porazgovarali smo i sa onim kupačima koji na Bunicu dolaze još od prije rata. Oni su mišljenja da Bunica nije ni približno, niti će ikada više biti ono što je bila prije ratnih događanja, te da takvu ljepotu više nikada neće dosegnuti.

"Volim doći ovdje, ali me boli kako sada izgleda, u odnosu na prije. Kada mi se vrate sjećanja, tužan je njen sadašnji izgled, prije to bilo puno drugačije i ljepše. Lijepa su to vremena bila. Ipak, navikao sam ovdje dolaziti i svake godine na Bunici boravim. To je moje kupalište više od dvije decenije i ni za što ga ne bih mijenjao", izjava je jednog od dugogodišnjih kupača na Bunici.

 

Kako to u nas biva, da smeće vrvi ‘na sve strane', u sportsko - rekreacijskomm centru Bunica smo zatekli potpuno drugačiju situaciju. I ranije smo pisali da se o ovome kompleksu ne vodi brige, te da otpada ima na svakom dijelu kupališta, no ove godine je situacija potpuno drugačija, što je za svaku pohvalu.

Naime, nismo zatekli niti jedan papirić na Bunici, a kamoli vrećice smeća. Po svemu sudeći, možda ipak počinjemo voditi brigu o prirodnim ljepotama za koje se godinama priča ista priča, a to je da ne uništavamo prirodne blagodati koje naše područje čine jedinstvenim.

Dnevni list