Mostar: MUP HNŽ obnovio server dvoranu

mup hnz
... Slađan Bevanda otvorili su obnovljenu server dvoranu MUP-a HNŽ.

Premijer je naglasio kako je, uz osiguranje sredstava za projekt obnove server dvorane, Vlada preuzela značajan broj aktivnosti na funkcionalnom i profesionalnom jačanju policijskih struktura kroz obuku i kadrovsko jačanje te jačanje materijalno-tehničke opremljenosti s ciljem unaprjeđenja operativne efikasnosti svih sastavnica MUP-a, priopćeno je iz Vlade HNŽ.

U kontekstu kadrovske popune, Herceg je istaknuo kako je okončana konkursna procedura za prijem u radni odnos 75 kadeta za čin "policajac" i 5 kadeta za čin "mlađi inspektor", te dana suglasnost za školovanje novih 88 kadeta za čin "policajac" i 12 kadeta za čin "mlađi inspektor" i njihov prijem u radni odnos nakon uspješno završenog školovanja.

Kada je riječ o materijalno-tehničkoj opremljenosti, premijer je podsjetio kako je Vlada završila nabavku i primopredaju ukupno sto novih policijskih vozila u vrijednosti od 4 milijuna maraka te donijela odluke o nabavci policijskih uniformi i policijskog naoružanja. Ministar Bevanda istaknuo je kako je ovo još jedan segment MUP-a koji je uspješno moderniziran, a sve s ciljem podizanja nivoa usluga koje Ministarstvo pruža.

Pojasnio je kako je već dugo vremena postojala potreba da server dvorana, koja predstavlja informacijski mozak Ministarstva i vezu sa svim drugim agencijama za provođenje zakona, bude preuređena te da je to konačno i ostvareno.

"Možemo slobodno reći kako je ovo još jedan doprinos osobnoj i imovinskoj sigurnosti građana i korak ka sprječavanju negativnih pojava u društvu", zaključio je ministar Bevanda.