FOTO  Mostar: Most koji spaja vrh Avenije sa Sjevernim logorom bit će završen do sredine siječnja

most, most avenija sutina, avenija-sutina, gradnja, most, avenija-sutina, most avenija sutina
Tako će ostati još dogledno vrijeme jer je nekoliko velikih projekata, prije svih projekt izgradnje kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda, u tijeku. U godini na izmaku mnogo toga je urađeno. U tijeku su završni radovi na mostu koji spaja vrh Avenije sa Sjevernim logorom, piše Večernji list BiH.

Radovi do sredine siječnja

Završeni su radovi na postavljanju rubnika, a u tijeku su aktivnosti na izradi hidroizolacije, ugradnji ograde, oborinskih odvoda, ugradnji prijelaznih naprava i priprema za asfaltiranje. Očekuje se završetak radova do polovine siječnja 2017. godine. Također, očekuje se realizacija projekta "Izgradnja lokalne ceste Avenija - most vrh Avenije - Sjeverni logor - Ulica maršala Tita - Faza 1". Okončani su radovi na čišćenju trase od mosta do Ulice m. Tita. U velikoj mjeri završeni su radovi na donjem stroju prometnice kao i na postavljanju rubnika uz nju. U tijeku su radovi na oborinskoj odvodnji, kao i na betoniranju zidova pješačkog podvožnjaka. U ovoj godini radilo se i na projektu "Rekonstrukcija ceste M. Tita i kampusa nakon izgradnje kolektora". Radovi na Ulici maršala Tita čekaju završetak radova na vodovodnoj mreži. U kampusu su završeni radovi na asfaltiranju prometnice od Rektorata do Gimnazije.

Druga faza rekonstrukcije

U tijeku su radovi na prometnici od Rektorata do spoja na sjeverni ulaz (Pedagoški zavod). Početkom sljedeće godine kreće II. faza rekonstrukcije Ulice kralja Tvrtka, od Rondoa do bivše zgrade kirurgije, koja obuhvaća: izvođenje radova na rekonstrukciji kolnika, vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži, odvodnji oborinske vode, horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji te rekonstrukciji raskrižja s ulicama S. Radića i K. Zvonimira. Ugovor je već dodijeljen. Vrijednost ugovorenih radova je 432.724,61 KM. Predviđeni rok izvođenja radova je 120 dana. Početkom 2017. godine izvršit će se i rekonstrukcija lokalne ceste "Put za Zinkteknik" u Vrapčićima, koja obuhvaća: izvođenje radova izgradnje oborinske odvodnje, pješačkih staza i horizontalne signalizacije. Vrijednost ugovorenih radova je 81.363,91 KM, a rok izvođenja je 90 dana.

Vecernji.ba