Mostar: Most Avenija-Zalik u prometu za nekoliko dana

most, most avenija sutina, avenija-sutina, gradnja, most avenija sutina, most, avenija, zalik
...čim se dovrše radovi na prometnoj signalizaciji.

Što je planirano, završeno je

Prema riječima radnika mostarske tvrtke HP investing, koja i vrši spomenute radove, puštanje u promet tih dvaju prometnih trakova trebalo bi biti već ovoga tjedna, piše Večernji list BiH. - Što se tiče radova, ono što je za sada planirano i završeno je. Uskoro će se pustiti dva prometna traka, vozila će moći normalno prometovati, uradit će se privremena prometna signalizacija, žutom bojom odvojit će se dva smjera - kazao je jedan od djelatnika HP Investinga kojeg smo sreli na terenu i kratko s njim porazgovarali. Kazao nam je da će se druga dva prometna traka raditi kad se osiguraju sredstva.

- To već nije do nas, ono što je do nas mi smo uradili. Ovdje još samo trebamo iscrtati prometnu signalizaciju i sve je spremno. Imamo još posla neka dva-tri dana, ali ide bez problema i bit će završeno što se prije može. I nas forsiraju da što prije završimo, velike su gužve već dugo vremena u gradu, tako da je to i razumljivo. Najvjerojatnije će do kraja tjedna biti sve gotovo i taj dio novoga mosta bit će otvoren za promet - kazao nam je naš sugovornik.

Promet nesmetano teče

Upitali smo ga do koje su faze stigli radovi na velikom kružnom toku u Zaliku, na samom ulazu u Mostar.

- Kružni tok je uglavnom završen. Što se tiče prometa, on nesmetano teče i ako izuzmemo skretanje prema ovome mostu, nema više nikakvih preusmjeravanja. Trenutačno se radi na uređenju okolnih radova, konkretno se rade pješačka i biciklistička staza koje idu iz Zalika pored kružnog toka. Postavili smo zemlju na tim perifernim dijelovima kružnog toka, poravnali i uredili, tako da je naš dio posla skoro završen.

Ostala je rasvjeta, vjerojatno će i ona biti uskoro postavljena. Na raskrižju u Zaliku radi se i pasarela, prijelaz za pješake koji je jako važan jer su s druge strane ulice Osnovna i srednja škola, a i kampus Univerziteta. No, to je poseban projekt, nevezano za kružni tok, ali koliko vidim, i on je pri kraju - kazao nam je naš sugovornik. U svakom slučaju, izgleda da će Mostarci, ali i mnogi koji samo prolaze kroz grad na Neretvi, konačno malo odahnuti, bar što se prometnih gužvi tiče. Most koji povezuje vrh Avenije sa Zalikom u mnogočemu će rasteretiti promet u gradu, a samom tim i prometne čepove te gužve kojih su se građani posljednjih godina poprilično nagledali.