Mostar - Montegrotto, programi suradnje

Mostar, Božo Ćorić

Božo Ćorić, načelnik Odjela društvenih Silvio Nardo, predsjednik humanitarne udruge „Auser" iz Montegrotta, grada prijatelja Mostara, te Giancarlo Pastorello,  Giorgio Berto i Lucio Garbo, dr. Agostino Pedrina i Diego Salmasa koji godinama u Mostar  putem humanitarne udruge „Auser" i gospodarstvenika iz Montegrotta, Abana, Estea doniraju različitu pomoć, razgovarali su o novom vidu suradnje između Grada Mostara i Ausera.

         Obitelj Pastorello, koja u svom vlasništvu ima tri hotela s termalnim vodama u Montegrottu, ponudila je sklapanje ugovora kojim bi građanima Mostara i regije Hercegovina pod posebnim financijskim uvjetima bilo omogućeno liječenje i boravak, ili pak odmor u toplicama u određenom vremenskom razdoblju u vlasništvu obitelji Pastorello.

         Kako i veliki broj domaćih i stranih turista dolazi u Mostar Pastorello je izrazio želju da se također kroz turističku ponudu Mostara promoviraju i toplice u Montegrottu. Stoga je iskazana namjera da se financira izrada te postavljanje žardinjera u Mostaru na različitim lokacijama, od stare gradske jezgre do parkova i ulica u središtu grada.

         One bi se također napravile u Mostaru, kako bi se uposlila domaći gospodarski kapaciteti koji mogu izraditi betonske žardinjere, a na njima bi bio postavljen samo znak-logo hotela u vlasništvu obitelji Pastorello.

         Dogovoreno je da će se ova ponuda razmotriti od strane grada Mostara, te da se razgovori nastave sredinom idućeg mjeseca kada predstavnici humanitarnog udruženja Auser s darovima, tradicionalno uoči božićnih blagdana, dolaze u posjet Domu za stare osobe u Mostaru.