Mostar: Mogućnosti sudjelovanja žena poduzetnica u programima/projektima na državnoj razini

žene, programi, Tehnološki park

Predstavljeni su sljedeći programi i projekti:

- EBRD SBS Program, Europska banka za obnovu i razvoj, Ured u BiH

www.ebrd.com/pages/workingwithus/sbs/where/bosnia.shtml

Program podržava mikro, male i srednje firme olaksavajuci osiguranje poslovnih savjeta i konsultantskih usluga. Radi se o fleksibilnim grant/subvencijama od 25% do 90% ukupnih neto troškova projekta do max 10.000 EUR-a za poslovne savjete u oblastima: Marketing, Priprema poslovnih planova, Studije izvodljivosti, Informacijski sustavi, Poljoprivreda, Energetska efikasnost, Reorganizacija, Standardizacija, itd.

- Partnership for Innovation Projekt, Education Development Center, Sarajevo

www.innovation.ba/

Projekt je usmjeren na rješavanje izazova s kojima se suočavaju mladi u BiH s IT vještinama i izazovi s kojima se suočavaju MSP iz IT sektora, kao i ostala MSP iz drugih sektora koja se snažno oslanjaju na IT tehnologije.

- Edukacijski programi, Fondacija CURE

www.fondacijacure.org/

Organizacija koja djeluje za jednakost spolova i rodova zalažući se za pozitivne drustvene promjene putem obrazovnih, umjetničko-kulturnih i istraživačkih programa. Prezentirat ce programe edukacije na polju ženskih ljudskih prava i osnaživanja aktivistkinja i političarki, s ciljem aktivnog učešća u procesu donosenja odluka.

- MentoRING Program, Centar za promociju civilnog drustva, Sarajevo

http://www.mentoring.ba/

MentoRING Program promovira zensku solidarnost i predstavlja novu vrstu društvenog angažmana zena u BiH. Cilj je povezati žene kojima treba podrška u razvoju karijere sa uspješnim zenama iz svih sfera BH društva.

Organizatori Info sastanka su Udruga Plus, Mostar, Centar za promociju civilnog drustva, Sarajevo i INTERA Tehnološki, Mostar.