Mostar Mobile Bootcamp: Zgrabi svoju priliku za posao!

Mostar Mobile Bootcamp, Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj, priliku za zapošljavanje, www.sit.ba, natjecanje u razvoju mobilnih aplikacija, Mostar
Što je Mostar Mobile Bootcamp - MoMoBo?
Bootcamp je u svom prvotnom značenju bio naziv za treninge američkih marinaca. Naš bootcamp program, u organizacija Sajma Informacijskih tehnologija (SIT) i partnerskom organizacijom REDAH, a u okviru projekta CREDO Hercegovina koji financira Švedska agencija za međunarodnu suradnju i razvoj (Sida), prilagođen je pojedincima koji žele jakim treningom razviti svoje sposobnosti u razvoju mobilnih aplikacija. U tri dana želimo pružiti intenzivan program učenja i konkretnog razvoja mobilnih rješenja uz nadzor mentora. Nakon učenja organiziramo i natjecanje u razvoju koje će trajati jedan dan i u kojemu će odabrani timovi razviti konkretno rješenje za mobilne uređaje.

Kome je namijenjen Mostar Mobile Bootcamp?
Upravljanje informacijama u mobilnim aplikacijama je kompleksan problem koji zahtijeva razmatranje raznih aspekata, zbog čega smo odlučili pokrenuti radionice. Ove radionice imaju za cilj pružiti potrebna teorijska i praktična znanja u ovom području, te potaknuti polaznike da nove ideje pretvore u korisne mobilne aplikacije. Ciljna skupina polaznika radionica su studenti FIT-a i FSR-a u Mostaru, ali i svi ostali studenti i drugi mladi koji su zainteresirani za razvoj i korištenje mobilnih aplikacija.

O kakvom je natjecanju riječ?
Mostar Mobile Bootcamp je natjecanje u razvoju mobilnih aplikacija na zadanu temu, ali u ograničenom vremenu i na samom licu mjesta. Radionica će se održati od 14. - 16.11.2013. u Intera tehnološkom parku u Mostaru i sastoji se od ukupno 10 sati, i to od jednog školskog sata teoretskog uvoda u programiranje, 2 školska sata praktičnog upoznavanja sa alatom za razvoj uz lagane zadatke i 7 školskih sati praktičnog razvoja mobilne aplikacije na zadanu temu. Nakon uspješno održanih radionica, polaznici, ali i svi ostali zainteresirani imaju priliku prijaviti se na natjecanje, koje će se održati 16.11.2013., i ukoliko budu odabrani osvojiti vrijedne nagrade naših sponzora i dobiti priliku za zapošljavanje u tvrtkama partnerima.

Kako se prijaviti?
Svi zainteresirani se mogu prijaviti na www.sit.ba, gdje trebate popuniti svoje osnovne podatke i dostaviti kratki životopis.

Prijaviti se možete najkasnije do 11.11.2013., stoga požurite jer je broj mjesta ograničen na 20 polaznika.

www.jabuka.tv