FOTO  Mostar: Mladi u borbi protiv stigme

Udruga In Spe, Mostar, studenti

Povod posjete je realizacija programa „Dani zdravlja" kojim mladi studenti zdravstvenih studija žele pridonijeti poboljšanju zdravlja održavajući različite radionice.

Udruga In Spe je udruga za zaštitu i unapređenje mentalnog zdravlja čiji je cilj osnaživanjem, zagovaranjem, savjetima, edukacijom promicati svijest o osobama s psihičkim poteškoćama, njihovim pravima te borbom protiv stigme i diskriminacije.
U udruzi In Spe održali su predavanje o važnosti zdrave prehrane, osobne higijene te o važnosti fizičke aktivnosti u prevenciji metaboličkog sindroma. Ovu priliku studenti su iskoristili kako bi se bolje upoznali sa osobama s psihičkim poteškoćama te na taj način suzbili eventualnu stigmu i diskriminaciju. Osim predavanja studenti su korisnicima pružili i prigodne poklone.

Zajedničko druženje je bilo zanimljivo, te su se korisnici udruge In Spe i studenti okušali u igranju šaha. Tko je bio bolji u šahu? Tu informaciju ćemo zadržati za sebe, Vama možemo reći kako smo se dobro zabavili, ponešto novo naučili te suzbijali eventualnu stigmu osoba s psihičkim poteškoćama na najbolji mogući način-družeći se.