Mostar: Mjesta više nema na Farmaceutskom fakultetu ali ima na pravnom i ekonomskom

Vlada HNŽ, stipendije, studenti, studenti, ovisnost, tehnologija, studenti, stanovi, Mostar, studentski dom, savjeti, preživljavanje, studenti, sveučilište, Mostar, studiranje, studenti, skupoća, brucoši, party, učenje, alkohol, studenti, Mostar, Mostar sveučilište, brucoši, upis, studenti, prevara, stanovi, studenti, Mostar, sveučilište, studenti, hrana, menza, kolumna, studenti, sveučilište, Mostar, upis, Mostar sveučilište, upis, sveučilište, Mostar, studenti, stanovi, Mostar, sveučilište, upis, Mostar, studenti, studiranje, Sveučilište u Mostaru, Mostar, sveučilište, studenti, Hrvatska, studenti, Mostar, Mostar sveučilište, život, Mostar, studenti, studentski dom, Mostar, studenti, tečajevi, tečaj, Mostar, upisi, sveučilište, Sveučilište u Mostaru, Sveučilište Mostar, upis, Mostar, Mostar, Sveučilište Mostar, sveučilište, studenti, Mostar, sveučilište, Sveučilište u Mostaru, slobodna mjesta, Mostar, studenti, Mostar, svečilište, studenti, Sveučilište Mostar,
...a oni koji studiraju izvan mjesta stanovanja već su osigurali i smještaj, za jedan dio završenih srednjoškolaca upisna groznica se nastavlja i tijekom vrućih dana u kolovozu.

Medicinska struka

Dok se jedni nisu upisali jer nisu zadovoljili test, drugi to nisu učinili jer je bilo boljih od njih, a neki su opet u ljetnim danima odlučili promijeniti izbor fakulteta. Još ima i vremena i prostora za one koji to nisu učinili u rujanskim upisnim krugovima, moći će to učiniti tijekom ovog ili sljedećeg mjeseca na jednom od deset visokoškolskih ustanova u BiH, naravno, ako ima slobodnih mjesta, piše Večernji list.

Ono što je zajedničko na svim sveučilištima je to da medicinska struka uglavnom popunjena, točnije, na svako slobodno mjesto prijavilo se i po nekoliko, pa i deseci kandidata.

A što se tiče slobodnih mjesta?! Sve je manji broj mladih ljudi koji se ne kane školovati za zavode za zapošljavanje, te su ekonomski i pravni fakulteti, za razliku od ranijih godina, ostali tek djelomično popunjeni. Za buduće brucoše koji kane indeks osigurati na Sveučilištu u Mostaru, prema podacima dekana na svim fakultetima, osim na Farmaceutskom fakultetu, ostao je određeni broj slobodnih mjesta koja će biti na raspolaganju kandidatima u drugom razredbenom i upisnom roku.

Fakulteti će uskoro objaviti slobodne kapacitete za drugi razredbeni upisni rok koji će biti održan već početkom rujna 2015. godine, a sukladno s objavljenim natječajem za upis studenata u prvu godinu preddiplomskih i diplomskih studija akademske 2015./2016. godine.

Oglasne ploče

Prema tom natječaju, prijave za upis za II. (rujanski) razredbeni rok primaju se od 1. do 5. rujna 2015. godine, a primat će se samo za studije na kojima ostane slobodnih mjesta nakon prvog roka. Broj slobodnih mjesta za II. rok objavit će se na oglasnim pločama ustrojbenih jedinica Sveučilišta u Mostaru, te na njihovim web-stranicama.

Izbor pristupnika za upis na ustrojbenu jedinicu obavlja se razredbenim postupkom, u drugom roku će se taj postupak obaviti od 7. do 12. rujna 2015. godine. Tijekom prvog razredbenog i upisnog roka na Sveučilištu u Mostaru za akademsku 2015./2016. godinu ukupno je prijavljeno 3256 kandidata. Senat Sveučilišta u Mostaru izrazio je zadovoljstvo rezultatima prvog razredbenog i upisnog roka. Kako tvrde, zanimanje kandidata bilo je na razini dosadašnjih godina.