Mostar: Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K doniralo dva automobila

Danas, 17. travnja 2019. godine Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K je doniralo dva automobila (Škoda Fabia) JU Srednjoj mašinsko-saobraćajnoj i Srednjoj prometnoj školi Mostar. Resorni ministar Hadžović je sa ravnateljima dvije mostarske škole potpisao Ugovor o donaciji, te uručio ključeve automobila.

Prisutnima se obratio ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-K, dr. sc. Rašid Hadžović, ravnatelj JU Srednje mašinsko-saobraćajne škole, Ahmet Pelko, te ravnatelj Srednje prometne škole Mostar, Zoran Landeka.

„Odlučili smo da JU Srednjoj mašinsko-saobraćajnoj i Srednjoj prometnoj školi Mostar doniramo automobile Škoda Fabia s obzirom da obje škole vrše edukaciju vozača kroz redovne nastavne planove i programe zbog čega su im automobili zaista potrebni. Budući da su sami prinuđeni da kupuju automobile, ovo je jedna lijepa prilika da našim školama pomognemo", kazao je ministar Hadžović.

Ravnatelji dvije škole su se zahvalili resornom Ministarstvu na čelu sa ministrom Hadžovićem, te naglasili da će vozila biti maksimalno iskorištena za obuku učenika koji se obrazuju za zanimanje vozač motornih vozila koja se organizuje u obje škole.

Tagovi: Mostar donacija
17.04.2019 u 13:21
loading...