Mostar: Meliha Kulukčija koncertom obilježila 50-tu godišnjicu umjetničkog rada

meliha kulukčija, koncert, Mostar
...obilježila pedeset godina umjetničkog i pedagoškog rada.
U povodu pedeset godina umjetničkog i pedagoškog rada profesorice glazbe Melihe Kulukčije, u ponedjeljak navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održan je koncert klasične glazbe.
Koncert je bio posvećen Mozartu, a u pratnji pijanistica Melihe Kulukčije i Sarah Skopljak bio je Simfonijski orkestar Mostar dopunjen glazbenicima iz Sarajeva i šire.
Prisjećajući se proteklih 50 godina, profesorica Kulukčija kazala je kako joj je i samoj teško povjerovati što je sve u tom vremenu radila i s kim je sve surađivala.
''Jednostavno ne mogu vjerovati da je prošlo 50 godina, zapravo i više jer ja sviram od svoje 7 godine'', rekla je tim povodom profesorica Kulukčija.
U njenoj pratnji na mostarskom koncertu bila je unuka Sarah Skopljak, studentica prve godina Muzičke akademije Sarajevo.
Uz brojne građane Mostara, koncertu je prisustvovao i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić. Gradska uprava Mostara dala je i novčanu potporu u iznosu od 7000 KM za organizaciju koncerta.
Meliha Kulukčija rođena je 1946. godine u Konjicu. Muzičku akademiju u Sarajevu završila je u klasi profesora Marijana Fellera.
Od 1971. godine radila je kao profesorica u Muzičkoj školi Mostar, a uz pedagoški rad gradila je i uspješnu karijeru pijanistice.
Pored brojnih nastupa u Bosni i Hercegovini i bivšoj Jugoslaviji, gostovala je u Austriji, Italiji, Njemačkoj, Francuskoj i Norveškoj.