Mostar: Medijski projekt 55 hercegovačkih poduzetnika o kojem se priča već mjesecima službeno će zaživjeti početkom 2016. godine

naša tv, Mostar
Riječ je o novoj televiziji sa sjedištem u Mostaru pod nazivom ‘Naša TV', koja je pod uredničkim vodstvom Hloverke Novak Srzić već započela s eksperimentalnim radom, dok će emitiranje programa službeno započeti 1. veljače 2016.

Hercegovina danas

Program ‘Naše TV' gledatelji će moći pratiti putem kablovskih televizija ‘Home TV' i ‘Telemach', a kako samo saznali iz te tv kuće u početku će se emitirati tri sata programskog sadržaja iz vlastite produkcije. Jedna od emisija koja će ‘nositi' program bit će ‘Hercegovina danas' koja će se emitirati svakodnevno, baš kao i informativni dnevnik. Nakon dnevnika emitirat će se emisija koje će svaki dan obuhvatiti drugačiji sadržaj (sport, kultura, politika, gospodarstvo).
Također, ‘Naša TV' preuzimat će dio programa od Deutche Wellea, a otvorena je i opcija preuzimanja dijela sadržaja HRT-a. Kako saznajemo, veliki dio programa emitirat će se uživo, a u tom dijelu iz ‘Naše TV' ističu kako se HT Mostar pokazao kao odličan tehnološki partner.

Siječanj za promociju

Inače, ‘Našu TV' su prije nekoliko mjeseci osnovali hercegovački poduzetnici s osnivačkim ulozima od 15.000 i 30.000 maraka nastojeći postići heterogenu vlasničku strukturu s ciljem da nitko pojedinačno ili pojedine interesne skupine ne mogu utjecati na uređivačku politiku televizije. Ukupno je prikupljeno 990.000 maraka osnivačkog kapitala.
Uz 55 tvrtki i pojedinaca koji su u prvom paketu ušli u vlasničku strukturu saznajemo da je interes za sudjelovanjem u ovom projektu iskazalo još tridesetak gospodarstvenika. Iz izvora bliskih vodstvu ‘Naše TV' saznajemo da bi već na ljeto moglo doći do dokapitalizacije.
Uz eksperimentalan rad i uigravanje mlade novinarske ekipe, siječanj će biti iskorišten za promociju službenog starta ‘Naše TV'. Naravno, za daljnji razvoj ove televizije veliku ulogu imat će kvaliteta programa, odnosno sud gledatelja.

Dnevni list