Mostar: Mališani zajedno proslavili maškare

djeca mackare sandro

... drugima  održavaju se 12. godinu zaredom. Skupina “Zlatne ribice” iz vrtića “Zvončić” maskirala se u pingvine, dok su djeca iz skupine “Pčelice” pustila mašti na volju maskirajući se u različite likove iz bajki i crtića, piše dnevni-list.ba.

Posebna radost

"Ovogodišnja tema karnevala su pingvini. Te maske smo odabrali zato što smo dugo vremena djecu podučavale o zimskom razdoblju i Sjevernom polu. Izrađivali smo kuće od leda, odnosno iglue. Djeca su uz našu malu pomoć sama izradila maske što im je pričinilo posebnu radost i u čemu su jako uživali", kazala je Verica Škutor, jedna od odgajateljica u vrtiću "֊Zvončić".

Desetak mališana iz vrtića "Sunčani most", poput dječice iz skupine "Pčelica", imalo je slobodno iscrtana lica, pretežno njihovih omiljenih životinja.

"Ove godine mališani su sami birali temu, a to je životinjsko carstvo. Njihove želje su najvažnije. Svake godine dolazimo u posjet ovoj dječici u povodu maškara, ali također i oni su rado viđeni gosti kod nas. Lijepo se družimo i nadam se kako ćemo tu suradnju nastaviti i u budućnosti", rekla je Alma Trebović, odgajateljica u vrtiću "Sunčani most".

Druženje mališana

U sklopu druženja, tradicija je da mališani časte jedni druge krafnama, koje im daruje uprava vrtića. U sklopu obilježavanja toga dana, organizira se interna priredba gdje mališani iz oba vrtića izvode svoje plesne točke koje su spremali. Djeca ovom događaju pridaju veliku pažnju i to je nešto čemu se oni danima raduju.