Mostar: Majka šokirana nakon što joj je kći kazala kako je bole leđa jer je dijelila stolicu s kolegicom šest nastavnih sati

Mostar, škola
Dok pojedine škole prolaze kroz kojekakve probleme, učenici Srednje ekonomske škola Joze Martinovića u Mostaru su prinuđeni nastavu pratiti stojeći ili dijeleći stolicu s kolegom iz razreda

Upravo takve pritužbe roditelja djece koja pohađaju ovu srednju školu su stigle na adresu naše medijske kuće. Roditelji tvrde kako nema dovoljno stolica u učionicama pa pojedina djeca, ukoliko ne dijele stolicu s kolegom, nastavu prate stojeći.

Polomljene stolice

Jedna zabrinuta majka, koja se šokirala nakon što joj je kći došavši iz škole kazala kako je bole leđa jer je dijelila stolicu s kolegicom šest nastavnih sati, kazala nam je kako ne može vjerovati da u školi nisu u stanju osigurati dovoljno stolica i da djeca moraju prolaziti kroz takve teškoće.

- Djeca dosta odvajaju za odštetu, ne znam gdje završava taj novac jer je školska oprema stara. Moje dijete je prinuđeno krasti stolicu s drugog kata da ima na što sjesti za vrijeme nastave, da ne mora stajati ili dijeliti stolicu s kolegicom, ogorčeno će zabrinuta majka.

Kako bismo se uvjerili u istinitost ove priče, posjetili smo spomenutu školu. U učionice nismo zavirili jer nam nije bilo dopušteno iz razloga što ravnateljica nije bila u zgradi prilikom našeg posjeta, što smo i ispoštovali. Kasnije smo stupili u kontakt s ravnateljicom Srednje ekonomske škole Joze Martinovića Ljiljanom Šain, koja nam je potvrdila da dovoljno stolica uistinu nema, ali da su iste naručene i da ih očekuje još danas(jučer). Kazala nam je i to kako problem leži u tome što pod istim krovom djeluju dvije škole, Srednja ekonomska škola Joze Martinovića u Mostaru i Srednja elektrotehnička škola Ruđera Boškovića Mostar, zbog čega imaju mnogo problema.

- Cijelo ljeto sam ulagala u školu kako bih je renovirala do početka školske godine, a Srednje elektrotehničke škole nije bilo nigdje na vidiku. Njihovi učenici lome stolice kao i naši, ne umanjujem štetu naših učenika, ali zato trebaju snositi troškove kao i mi. Ja sam dosta kratko na funkciji ravnatelja, ali ne mogu izračunati broj polomljenih stolica otkada sam ovdje. Ovdje imamo takvih problema s drugom školom, a nitko se ne pita zašto ne sudjeluje u obnovi škole i zašto je ruši, kazala je ogorčeno Šain.

Naglašava kako se roditelji trebaju obratiti Srednjoj elektrotehničkoj školi i pitati zašto im djeca nemaju stolice.

- Sva odšteta koju djeca plaćaju godišnje je utrošena u obnovu škole, zgrada je okrečena, postavljena su nova vrata, stolice i klupe, zamijenjene ploče, svaka marka je utrošena u obnovu. Nadam se da će stolice doći još danas (jučer), očekujemo ih, ali problem i dolaskom novih stolica ostaje, kazale je Šain. Uzalud smo pokušavali kontaktirati Srednju elektrotehničku školu Ruđera Boškovića Mostar, jer nam se do kraja dana nitko nije javljao na telefon.

Dnevni list