FOTO  Mostar: Kriv smjer, pa što ionako nema nikoga da me kazni

jednosmjerna ulica

... kružni tok. Otvaranjem kružnog toga postavljeni su prometni znakovi koji se nažalost ne poštuju.

Naime, centar Hercegovine je poprilično poznat po bahatim i možemo slobodno reći bezobraznim vozačima, ali i vozačicama, koji niti poštaju pješake na pješačkim prijelazima na kojima bi ih trebali pustiti, niti poštuju prometne znakove, a o parkiranju na svojekakvim mjestima da ni ne govorimo.

Izgradnjom gore spomenutog kružnog toka ulica između Stambeno poslovnog objekta Mljekara i Stambeno poslovnog centra Orca je postala jednosmjerna ulica što je označeno i vidljivim prometnim znakom. Ipak, kao da znak ni ne postoji te veliki broj vozila ulazi u tu ulicu i dosta često ometa promet sudionicima u prometu koji dolaze iz obveznog smjera, odnosno iz ulice Dr. Ante Starčevića prema ulici Kneza Višeslava.

Najizraženije vrijeme je u vremenskim periodima od 07:00 do 08:00 i od 15:00 do 16:30 sati. Na licu mjesta u nekoliko navrata se zadesila i ekipa našeg portala te je primjećeno najmanje 70% vozila koji nisu poštivali prometni znak te vozili u krivom smjeru.

Prije nekoliko dana bila je i zanimljiva situacija kada je gospođa koja se nalazila u dosta novom mercedesu sive boje ušla u jednosmjernu ulicu i blokirala promet u oba smjera, a onda se pošteno istresla na vozačicu koja je dolazila iz ulice koja je u potpunosti ispoštovala prometne znakove.

Gospođa je iz Mercedesa spustila staklo i dosta glasno zavikala "Kriv smjer, pa što ionako nema nikoga da me kazni". Nažalost u pravu je. Iskreno, ni ova druga joj nije ostala dužna, ali zar moramo dolaziti u ove situcije pogotovo na toj cesti. Naime, samo 50 metara dalje između Stambeno poslovnog centra Orca i Crkve sv. Ivana apostola i evanđelista može se sasvim normalno prići i doći u istu ulica, a da se ispoštuju sva prometna pravila.

Već samim ulazom u tu jednosmjernu ulicu uz cesto možete primijetiti i veliki broj vozila koja su parkirana na taj način da je više nego vidljivo da su do "parking mjesta" vozili u suprotno smjeru. 

HERCEGOVINA.info