FOTO  Mostar: "Knjiga i nakladništvo u odnosima s javnošću“ predstavljena na Filozofskom fakultetu

knjiga, Mostar, Filozofski fakultet
... „Knjiga i nakladništvo u odnosima s javnošću" Hrvatske sveučilišne naklade Zagreb.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Zoran Tomić je istaknuo važnost knjige u suvremenim odnosima s javnošću.
„Profesor Miro Radalj u ovoj knjizi je objasnio oblike i vrste javnosti, razine javnosti, potom definicije ciljne javnosti, dionika te stakeholdere. Iščitavajući ove pojmove doktor Radalj ne ulazi u sofisticiranu podjelu ovih pojmova nego ih izjednačava što je dobar pristup jer je knjiga namijenjena i studentima i praktičarima", rekao je dekan Tomić.

Prof. dr. Božo Goluža naglasio je važnost knjige koja nije predmet kao svi ostali nego prenosi misli neke osobe u tiskanom obliku.
„Svaka je knjiga barem dio čovjekova bitka, a svaki je čovjek jedna knjiga koja se ispisuje kroz određeno vrijeme. Te su knjige vrlo različite, ali sve su vrijedne poštovanja jer su dio velike knjižnice koja se zove čovječanstvo", kazao je Goluža.

Autor knjige doc. dr. Miro Radalj se zahvalio svima na dolasku i onima koji su sudjelovali kako u stvaranju tako i u sudjelovanju i izdavanju knjige, a posebnu je zahvalnost uputio dekanu Filozofskog fakulteta i samom fakultetu.
„Iako držim da je predstavljanje knjige forma koja je u odumiranju i zbog zastarjelosti te forme, ponekad više šteti nego li koristi samom naslovu. O tome sam nešto pisao u ovoj knjizi, ali unatoč tome odlučili smo se predstaviti ovu knjigu ovdje na Filozofskom fakultetu radi simboličke geste i zahvale ovoj instituciji", poručio je Radalj.