Mostar: Kakav huligan, običan sam mesar! Snimatelja TV1 samo sam odgurnuo jer mi je opsovao majku

policija, Speed, MUP ZHŽ, Mario Miličević, Zoran Galić, pas tragač, Marko Banožić, Trebinje, šverc, pljačka, kokain, ubojstvo, bomba, udes, prometna nesreća, tučnjava, huligani, pljačka, banka, Beograd, ubojstvo, Srbija, droga, Mostar, Dragan Paravinja, Antonija Bilić, prometna nesreća, Jablanica, samoubojstvo, Sarajevo, Atif Dudaković, ružići, prijetnje, policija, Incident, tv 1, Mostar, Trebinje, djelatnik, radnik, alem džemić, prometna nesreća, osuda, Anto Kafadar, Vitez, pogibija, Mostar, uhićenje, razbojnik, Ljubuški, kablovi, provala, Ljubuški, napad, štefica galić, lažna dojava, Mostar, bomba, GOŠK, napad, huligani, NK GOŠK, priopćenje, puška, bombe, Mostar, pokušaj ubojstva, samoubojstvo, našice, Mostar, policija, potjera, Mostar, Stolac, pljačka, prometna nezgoda, lašva, pogibija, sletjeli u trebižat, prometna nesreća, Čapljina, Posušje, prometna nesreća, pogibija, stravična prometna nesreča, prijateljice, tragedija, kutina, pu mostar, black pearl, zoran kapet
Napadač ga je udario u glavu i razbio mu kameru. Policija je uhitila nasilnika". Ova TV kuća je u subotnjem središnjem večernjem informativnom dnevniku i crvenim krugom okružila Totićevu glavu, prikazujući ga u, kako kaže, konstruiranom prilogu popraćenog naknadnim snimkama kao navijačkog huligana koji je napao njihova snimatelja i razbio mu skupocjenu kameru. Cijela obitelj i njegovi poznanici su se digli na noge, ukazujući nam o kakvoj se medijskoj podvali radi.

- Ovo je sramota. To nije istina, kakav huligan. Običan sam mesar i nikada nisam pravio razliku među ljudima. Nisam sklon bilo kakvim incidentima. S ostalim osobljem i gostima stajao sam kod ulaznih vrata restorana Rondo u središtu grada, gdje dostavljam meso, te gledao što se događa ispred, kada su pojedini navijači Hrvatske kamenjem i bocama gađali policiju i tom prilikom oštetili kombi. Snimatelj je snimao na ulaznoj kapiji te objektiv okretao i prema nama. Tražili smo da napusti krug restorana. Dva puta sam mu rekao da nas ne snima i da se makne, a on ništa. Treći put mi se obratio riječima: "Što je, j.... ti mater!".

Spustio je kameru s ramena i krenuo prema meni pa sam mu pošao u susret i gurnuo ga. Nije pao, ali mu je u tome trenutku ispala kamera iz ruke. Pokupio ju je i otišao. Vratili smo se u restoran, a ubrzo nakon toga su upali specijalci kojima je snimatelj govorio: -Ovaj je, ovaj je, stavite mu lisičine. Njegov kolega je stajao na vratima s drugom kamerom, valja očekujući spektakularno uhićenje. Netko je rekao da me nemaju razloga privoditi pa su policajci tu uzeli izjavu. I to je sve - kaže  Totić, najavljujući tužbu protiv ove TV kuće. Njegove tvrdnje je potvrdio i Jadran Miličević, menadžer ovog restorana, koji je inače nekada bio dijelom u vlasništvu aktualnog federalnog ministra pravosuđa Zorana Mikulića, a pozivao se i na svjedoke - konobara Srećka Skoku, pomoćnu kuharicu Elbisu Husić i gosta Mašića, košarkaša Zrinjskog.

S druge strane, prozvani snimatelj Alen tvrdi suprotno: - Snimao sam incident i sklonio se iza zida. Iako ih nisam snimao, njih trojica-četvorica ispred restorana su mi pogrdno govorila da se maknem, a jedan mi je prišao s leđa i počeo udarati. Branio sam se kamerom teškom 12 kilograma u koju je udarao pa mi je ona, nakon jednog zahvata u glavu, najposlije ispala iz ruku. Šteta je 12.000 eura. Radim ovaj posao 20 godina i milijun puta sam snimao slične stvari i nije mi padalo na pamet da nekoga vrijeđam, a nisam bio ni u poziciji da to činim. I ja imam svjedoke, drugog snimatelja i vozača - zaključuje snimatelj TV1.

(Večernji list)