Mostar: ‘Izdaju’ lažne stanove i varaju studente

stanovi, studenti, prijevare

Na oglasnik pik.ba postavljene su fotografije luksuznih stanova koje ovi prevaranti navodno izdaju. Obično piše da su to dvosobni stanovi, podobni za studente i nalaze se Dubrovačkoj i Zagrebačkoj ulici, a za najam istih traže 400 maraka. Od osoba koje ih kontaktiraju traži se da se novac pošalje busom jer nemaju broj računa. Pravdaju se da se nalaze u velikim obvezama i da zbog toga ne mogu zainteresiranima pokazati stan uživo, nego samo preko fotografije. Prevarena studentica koja se našoj redakciji javila e-mailom piše: "Pričaju priču da su jako zauzeti jer se izdaju apartmane radi čega rade i u Trogiru i u Sarajevu. Novac ne žele primati na račun radi papirologije", piše naša čitateljica.

Kazneno djelo

Na ovaj apel novinari Dnevnog lista kontaktirali su Srećka Bošnjaka, glasnogovornika MUP-a HNŽ-a, koji je istaknuo kako se radi o kaznenom djelu prijevare i stranka treba podnijeti kaznenu prijavu u najbližu policijsku postaju.To je jedini način rješavanja problema.

"Mi dosad nismo dobili niti ijednu prijavu po ovom pitanju, a možemo djelovati samo ukoliko se slučaj prijavi", ističe Bošnjak. Građanin treba prijaviti da je na njegovu štetu izvršeno počinjeno djelo i tek nakon prijave nadležni mogu djelovati. Ostalo sve je temelj ogovaranja i po tom pitanju ne može se adekvatno djelovati. Bošnjak je pozvao građane da, ukoliko budu meta ovakvih događanja, obvezno jave policiji da bi oni mogli zakonski djelovati.

Brojevi telefona varalica

Brojevi telefona koje su postavljali prilikom objavljivanja oglasa, lažnih iznajmljivanja stanova:
061564229, 062046164, 062520831 i 0603859235

Dnevni list