Mostar: Iz policijskog kruga ukradeno vozilo koje je dovezao 'pauk'

...ogradom omeđena kruga Policijske uprave Mostar uspio neopaženo ukrasti golf 2 bijele boje pa je zbog toga odmah suspendiran neoprezni policajac koji je sporne noći dežurao u postavljenom kiosku na službenom ulazu za automobile. Nikome nije jasno kako mu je to pošlo za rukom te je pokrenuta čitava istraga. Početni trud inspektora nije dao nikakva rezultata. Naime, osim što nisu imali pojma tko bi mogao biti kradljivac, čak nisu znali ni čije je vozilo ukradeno!?

Kako neslužbeno doznaje pogled.ba , krivo parkiranog golfa je tjedan dana ranije u krug dovezlo specijalno vozilo ‘pauk', da bi se ubrzo ispostavilo da se na njemu nalaze lažne registracijske oznake, što je opet kazneno djelo. Kao takav, slučaj je otišao na stol kriminalističkih inspektora, koji nisu mogli ući u vozilo zbog procedure koja nalaže odobrenje dežurnog tužitelja. I dok su se oni bavili papirologijom, netko je iskoristio to vrijeme i odvezao kola u nepoznato. Nisu stigli zapisati ni broj šasije, što bi im barem olakšalo potragu za mogućim vlasnikom. Ostale su im samo lažne oznake.
Ni sigurnosne kamere na zgradi PU Mostar nisu im bile od velike pomoći, jer ne ‘pokrivaju' baš taj dio kruga gdje je vozilo bilo parkirano, ali su najposlije, kako se policijskim rječnikom spominje, operativnim radom došli do vlasnika, što je ponovno stvorilo bizarnu situaciju jer ga nisu mogli osumnjičiti za krađu vlastitih kola, pa je sve završilo na prekršajnoj prijavi. Međutim, policajac koji je čuvao ulazu nije tako dobro prošao jer je protiv njega pokrenut stegovni postupak.

Inače, ovaj slučaj je bio vrhunac u posljednje vrijeme zabrinjavajućeg porasta kaznenih djela, među kojima prednjači i automafija, a njima policija u Hercegovini nikako ne može stati na kraj. Zanimljivo je da ovo nije prvi slučaj krađe vozila iz ovog kruga. Velika "frka" se digla i prije nekoliko godina, kada je netragom nestao BMW naknadno ubijenog Emira Hadžića, koji se u to vrijeme nalazio je jednomjesečnom pritvoru.