FOTO/VIDEO  Mostar: Ivana Maletić održala predavanje EU projekti - od ideje do realizacije - 08.04.2016

ivana maletić
...održano je predavanje EU zastupnice mr.sc. Ivane Maletić naslovljeno EU projekti - od ideje do realizacije.

Na predavanju je istodobno predstavljena i knjiga istoimenog naziva izdana početkom tekuće 2016. godine (autori I.Maletić, S Bukovac i drugi, 476. str.) u kojoj su temeljito obrađeni svi aspekti EU fondova, svi operativni programi, a predstavljene su i aktivnosti i vrste ulaganja prihvatljive za financiranje te su dane detaljne upute za pripremu projekata i praćenje njihove provedbe.

Knjiga Ivane Maletić i skupine autora je ozbiljno djelo koje će biti od koristi i konkretne pomoći jer upotpunjuje ovdašnju potrebu za prijenosom znanja predlagateljima projekata, odnosno krajnjim korisnicima novca na bosanskohercegovačkoj i regionalnoj razini.

Nakon predaje aplikacije za članstvo u EU u Bruxellesu tadašnjeg predsjedajućeg BH Predsjedništva dr.sc. Dragana Čovića 15. veljače ove godine pred BiH je dug razvojni put kada je riječ korištenju fondova u EU počevši od Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) pa do budućih bosanskohercegovačkih razvojnih projekata.

Za naučiti povlačiti novac iz fondova Europske unije potrebno je znanje i vještine, a potrebne su i brošure, priručnici i knjige, odnosno literatura kojom se stručno i pristupačno pojašnjavaju mogućnosti korištenja EU fondova, a iskustva susjedne Republike Hrvatske - članice Europske unije mogu nam biti dragocjena, a njih je danas predstavila EU zastupnica mr.sc. Ivana Maletić.

U našem video i foto prilpgu pogledajte kako je bilo na današnjem predavanju.

Sve fotografije u GALERIJI

HERCEGOVINA.info