Mostar: Ispod crkve pronađena neeksplodirana naprava

Stop policija

... obaviješten vođa Tima Mostar „A“, menadžment tim FUCZ-e Sarajevo, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Iz ovog Centra navode kako je u protekla 24 sata registrirano 12 kaznenih djela i te su registrirana 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira, osam prometnih nezgoda sa materijalnom štetom.

U izvješću Operativnog centra Civilne zaštite navodi se i da je dvanaest hektara šume i raznog raslinja izgorjelo sinoć u požaru koji je buknuo u 23 sata blizu sela Brstine kod Čapljine. Požar je ugašen tek jutros u 2, 30 sati, a požar je gasilo 12 vatrogasaca s tri vozila.

Jučer od 09,30 do 21,30 sati požar je bio i u Biletićima, općina Čitluk, gdje je gorjela trava, smreka i nisko raslinje. Na intervenciju su izišla 3 vozila i 20 vatrogasaca, a u gašenju su pomagali i mještani, navodi isti izvor.

Također, u stolačkoj općini, u požaru koji je izbio jučer ujutro u 10 sati na Poplatu (Humačkoj ravni) izgorjelo je 1,5 ha niskog raslinja i trave. U gašenju požara sudjelovalo je 9 vatrogasaca i 3 vozila.

Jučer, u 8 sati izbio je požar i na autu u Ulici kralja Tomislava u Mostaru. Nisko raslinje i trava gorjeli su u mostarskim naseljima - u Sjevernom logoru, Buni, Zaliku, Željuši, Šehovini, Gorancima.

U čapljinskoj općini, gorjela je trava i smeće u Zvirovićima, Strugama, Sjekosama, Tasovčićima, kao i na tamošnjoj Veletržnici gdje su gorjele stare palete. U neumskoj općini gorjelo je nisko raslinje u Prapratnici, na površini od oko 0,5ha. Tijekom jučerašnjeg dana vatrogasci su intervenirali i na deponiji smeća Vrabač kod Konjica, navodi se u izvještaju Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).