Mostar: Intervencije vatrogasne jedinice

Čitluk, požar, Mostar, požar, Tomislavgrad, požar, šteta, nafta, požar, vatrogasci, požari, vatrogasci, Knešpolje, eksplozije, požar, Stolac, požar, gašenje požara , požar, Čapljina, požar, požar u automobilu, Čitluk, požar, Čapljina, Tomislavgrad, požar, HNŽ, MUP HNŽ, vatrogasci, zoran kandić, Humanitarna akcija
Na lokalitetima Busak, Rabina, Jasenica, Kosor, Međine, Gornja Grabovica, Ortiješ, Lišani, Bijeli Brijeg, ul.Blajburških žrtava i Gornja Grabovica gorjela je trava i nisko raslinje i ti požari su ugašeni.

Osim navedenog, zadnjih više od 10 dana na području Grada Mostara su aktivna dva velika požara koja se ne mogu gasiti kopnenim snagama zbog nepristupačnog i dijelom miniranog trena.

Prvi veliki požar je na lokalitetima Ruište (odakle je počeo požar i na tom dijelu je saniran prema stambenim objektima), Podporim, Humi, Prijevorac, pa na drugom kraku tog požara Zijemlje, Vilino Polje, Pločno, sve do padina Veleža. Taj požar se gasi kada dođe na područje koje omogućava gašenje ili kada dođe do stambenih objekata.

Vatrogasci su tijekom dana i sinoć intervenirali u Zijemljima, gdje je vatra ugrožavala cijelo naselje. Intervencijom vatrogasaca otklonjena je opasnost po kuće i saniran je taj dio požarišta.

Vatrogasci prate razvoj požara i očekuju da će se u skoro vrijeme zapadni krak ovoga požara spustiti do mjesta Humi te da će ga na tom lokalitetu moći gasiti.

Drugi veliki požar, koji se ne može u cijelosti ugasiti, je na lokalitetu Vidova, Glogovo, i taj požar se gasi samo kada dođe do područja koje omogućava gašenje ili do stambenih objekata (Grabovica, M17 i sl.).

Profesionalna vatrogasna jedinica Mostar jučer je poslala cisternu s posadom na ispomoć u Jablanicu. Imali su zadaću obraniti stambene objekte kada vatra dođe do njih i taj posao su uspješno obavili. Ekipa se u toku noći vratila u Mostar.

U Jablanici je ostala jedna cisterna PVJ Mostar koja je tamo već treći dan i bit će im na raspolaganju do daljnjeg, saopćeno je iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar.

Fena