Mostar: Humanitarna akcija za Sarah-Henu Behlulović

Sarah - Hena Behlulović

Hena je oboljela od maligne bolesti, agresivnog tumora s brojim udaljenim žarištima. Dana 11. listopada ove godine djevojčici je urađen hitan kirurški zahvat uklanjanja tumora u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Hena se trenutačno nalazi na Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, gdje nastavlja intenzivno liječenje u vidu onkoloških tretmana -kemoterapija. Potrebno je osigurati smještaj za Heninu majku Sandru Behlulović, kao i visokokalorijsku prehranu za djevojčicu kroz godinu dana, koliko je isplaniran program terapije. Za tu namjenu akcija u školi je i pokrenuta. "Smatramo kako je za svu djecu jako važno da upoznaju osjećaj humanosti i kako trebaju steći naviku pomaganja onima kojima je pomoć potrebna. Sav prikupljeni novac od prodaje dječjih rukotvorina je namijenjen Heni i njezinoj obitelji. Iskreno se nadamo da će im biti od pomoći", kazao je Murat Kaya, ravnatelj Međunarodne osnovne škole Mostar.

Uplate za pomoć oboljeloj djevojčici se mogu izvršiti i na transakcijski račun: UniCredit Bank d.d. 3381002511928221 (s naznakom za Henu Behlulović). Štedna knjižica u eurima: IBAN: BA39 3381 0040 0623 4076
SWIFT: UNCRBA22 i devizni račun USD: IBAN: BA39 3381 3028 5218 1605 SWIFT: UNCRBA22. Na izložbi se mogu naći različite rukotvorine u vidu ukrasnih staklenih boca i crteža koje su izradili polaznici škole. Učenica trećeg razreda Lejla Rasel, koja inače pokazuje afinitete prema pisanju književnih djela, za Henu je napisala priču "Gavran" koju je pročitala na priredbi.