Mostar: Humanitarna akcija za Sarah-Henu Behlulović

31.12.2014

Učenici Međunarodne osnovne škole Mostar upriličili su humanitarnu izložbu rukotvorina za pomoć pri liječenju Sarah-Hene Behlulović, trinaestogodišnje djevojčice iz Mostara.

Hena je oboljela od maligne bolesti, agresivnog tumora s brojim udaljenim žarištima. Dana 11. listopada ove godine djevojčici je urađen hitan kirurški zahvat uklanjanja tumora u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Hena se trenutačno nalazi na Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, gdje nastavlja intenzivno liječenje u vidu onkoloških tretmana -kemoterapija. Potrebno je osigurati smještaj za Heninu majku Sandru Behlulović, kao i visokokalorijsku prehranu za djevojčicu kroz godinu dana, koliko je isplaniran program terapije. Za tu namjenu akcija u školi je i pokrenuta. "Smatramo kako je za svu djecu jako važno da upoznaju osjećaj humanosti i kako trebaju steći naviku pomaganja onima kojima je pomoć potrebna. Sav prikupljeni novac od prodaje dječjih rukotvorina je namijenjen Heni i njezinoj obitelji. Iskreno se nadamo da će im biti od pomoći", kazao je Murat Kaya, ravnatelj Međunarodne osnovne škole Mostar.

Uplate za pomoć oboljeloj djevojčici se mogu izvršiti i na transakcijski račun: UniCredit Bank d.d. 3381002511928221 (s naznakom za Henu Behlulović). Štedna knjižica u eurima: IBAN: BA39 3381 0040 0623 4076
SWIFT: UNCRBA22 i devizni račun USD: IBAN: BA39 3381 3028 5218 1605 SWIFT: UNCRBA22. Na izložbi se mogu naći različite rukotvorine u vidu ukrasnih staklenih boca i crteža koje su izradili polaznici škole. Učenica trećeg razreda Lejla Rasel, koja inače pokazuje afinitete prema pisanju književnih djela, za Henu je napisala priču "Gavran" koju je pročitala na priredbi.

loading...