FOTO  Mostar: Gradsko kazalište Komedija iz Zagreba izvelo predstavu Diplomac

kazalište, Diplomac, Herceg Stjepan Kosača
...koji se upliće u ljubavnu aferu s puno starijom ženom,  izvedena je večeras pred punom dvoranom  Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače

Motiv neiskvarenog i zbunjenog mladog čovjeka kojeg iskorištavaju stariji središnja je tema priče, a mladi Ivan Magud dobro se snašao u ulozi mladića Benjamina Braddocka, izgubljenog na razmeđi života mladića, koji ostavlja iza sebe, i života odrasloga čovjeka, koji je pred njim.

Fatalnu gospođu Robinson glumi Sanja Marin, inače poznata po nešto nježnijim ulogama. Marin je u ovoj adaptaciji postigla preobrazbu potrebnu za impersonaciju lika nesretne i razočarane sredovječne žene, bivše alkoholičarke koja više nema nikakvih skrupula. Gospođa Robinson u njezinoj interpretaciji možda nije toliko ekscentrična koliko emotivno prazna, a potreba za paničnim pronalaskom izlaza i utjehe koju dijeli s Benjaminom, beznadežno uhvaćenim u stupicu roditeljskih očekivanja, logično pronalazi ispunjenje u prijevari.

Tekst je prema romanu Charlesa Webba iz 1963. i filmskom scenariju Caldera Willinghama i Bucka Henryja prilagodio britanski dramatičar i redatelj Terry Johnson, zadržavši vrijeme radnje u 60-tim godinama prošloga stoljeća.

Uz Maguda i Marin glumački postav još čine Davor Svedružić kao gospodin Robinson, Ana Kraljević kao Elaine Robinson, Ivica Zadro je Tata, gospodin Braddock, Vanja Ćirić je Mama, gospođa Braddock, Recepcionera, Svećenika i Psihijatra igra Dražen Bratulić, a Striptizetu Morana Paškiević.

Mostarska publika je na kraju predstave sjajan glumački ansambl ispratila dugotrajnim aplauzom koji su oni svakako zaslužili.

HERCEGOVINA.info