Mostar: Gradski park pušten na milost i nemilost neodgovornim pojedincima

Mostar, park, Mostar
Za Mostar se nekada moglo reći da je bio grad zelenila, ali u posljednje vrijeme zelenilo gubi bitku protiv asfalta i betona. Gubitkom zelenila gubi se i na kvaliteti življenja, ali to je tema neke druge priče. Ovaj puta ćemo o Gradskom parku Zrinjevac. 

Prije nekoliko godina Gradski park je uređen i pretvoren u pravu malu oazu u središtu grada na Neretvi. Uložilo se mnogo da bi park konačno bio u pravom smislu riječju park i mjesto gdje se može uživati u prirodnom okruženju.

Sve to je lijepo funkcioniralo dok je park nadzirala zaštitarska služba. Građani Mostara i njihovi gosti mogli su uživati u zaista prekrasnom okruženju, a zaštitari su se brinuli da se poštuju pravila parka.

I onda je grad odlučio da park ostane bez nadzora, te park prepustio na milost i nemilost neodgovornim pojedincima.

Iako na ulazima u Gradski park stoje upozoravajuće table koje jasno govore da je na njegovom prostoru zabranjena vožnja biciklima, igranje nogometa i šetanje kućnih ljubimaca toga se nitko ne pridržava.

Vrlo brzo su uništene kante za smeće, kao i jedan dio klupa i dječijih igračaka koje su postavljene u parku. U bilo koje vrijeme dana i noći u parku možete vidjeti sve ono što je "zabranjeno" i to očito nikoga ne interesira.

Mostar kao grad morao bi povesti malo više računa o svojoj posljednjoj oazi mira i tišine. Gradski park je mjesto svih građana Mostara i zaslužuje da se o njemu povede više računa. Kako mi sami ne znamo ili nećemo da brinemo o parku, onda treba postojati netko tko će se brinuti za da se u njemu poštuju pravila. Naši čitatelji više puta su nam skrenuli pozornost na Gradski park koji bez nadzora postaje sve osim za ono što je namijenjen. Naš čitatelj koji godinama djecu odvodi u park kaže da mu je neki dan dijete umalo nastradalo od dvojice biciklista koji su se utrkivali parkom. Drugi kaže da je sramota jer je park bez fizičke zaštite i konstatira da ako se mogu čuvati groblja , onda se može čuvati i Gradski park.

HERCEGOVINA.info