FOTO  Mostar: Gradska dvorana još uvijek na čekanju

Gradska dvorana
Pripreme su u tijeku, ali su banke vrlo zahtjevne po tom pitanju i kredita nema, dokle god ne bude Gradskog vijeća, naveo je direktor Agencije za izgradnju kulturno-sportskog centra Edin Prašo.

Kulturno-sportski centar, koji je već dobro poznata i stara priča još uvijek nije došao ni do pola s izgradnjom, a gradi se od kraja osamdesetih godina, ponovno se nije pomakao s mrtve točke. Građani Mostara sve više gube nadu da će ikada ovaj sportski centar vidjeti u svom punom sjaju, a na dvorani su u tijeku radovi na bravariji u podrumu dvorane i to sredstvima koja su osigurana još 2005. i 2006. godine, odnosno od nekih ranijih proračunskih sredstava.

Sadašnji radovi

„Trenutačno stručnjaci rade redizajn dvorane. Redizajnom će se znati točan iznos potrebnog kredita, no o bankama će ovisi hoćemo li ta sredstva dobiti i isplati li se odobravati kredit, jer su banke po tom pitanju vrlo zahtjevne, naveo je Prašo koji i sam naglašava kako je kredit jako složena priča, a da nepostojanje Gradskog vijeća ima veliki utjecaj na izgradnju velebnog centra koji bi bio od velike koristi svim građanima Mostara, a posebice aktivnim sportašima kojih ovaj grad ima u velikom broju, a svi oni treniraju u neprihvatljivim uvjetima i još ka tome postižu odlične rezultate u svim oblastima sporta.

Inače, nova dvorana površine 30.000 metara četvornih trebala je biti izgrađena prema svim europskim standardima. U sklopu sportske dvorane gradi se i podzemna garaža sa 700 parkirališnih mjesta. Osim garaže, prema idejnom projektu podzemnih etaža, dvorana će imati brojne druge sadržaje. Ovisno o sportu, dvorana bi raspolagala s tri do pet tisuća mjesta, dok bi tijekom drugih manifestacija raspolagala sa 6000 sjedećih mjesta. Procijenjena vrijednost cijelog projekta je 35 milijuna maraka.

Nužnost dvorane

Da je dvorana nužno potrebna ovom gradu, slaže se i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara„Ovo je grad koji ima najmanje sportskih objekata, ali veliki broj sportaša. Svi gradovi u BiH imaju dvoranu, a Mostar nema. Onda vas uhvati tuga oko srca. Moja najveća želja bi bila da dvorana bude tu, da sportašima ostavimo nešto iza sebe. Kantarevac je bio hram sporta, a ni njega ne možemo osposobiti upravo zbog nepostojanja Gradskog vijeća", kazao je Šišić za kraj.

Dnevni list