FOTO  Mostar EPK 2024: Održan Forum na Šetnici/Šetalištu

Mostar

...u srijedu navečer započeo je projekt „Forum na Šetnici/Šetalištu". Cilj projekta je upoznavanje što većega broja stanovnika Mostara s procesom kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture,a provodi ga Tim za izradu aplikacije u suradnji sa studentima Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta „Džemal Bijedić".

„Što više građana upoznamo s projektom EPK, kao i tome kako se oni mogu uključiti, time će njegova uspješnost biti veća. Zadovoljni smo dosadašnjom ukjučenosti građana koja je iznad naših očekivanja", kazao je koordinator Tima za izradu aplikacije Mustafa Alendar. Dodao je kako je raspisan i Poziv za predlaganje projekata koji će biti sastavni dio programa EPK te pozvao sve zainteresirane građane, umjetnike, nevladine organizacije i kuturne institucije da pošalju svoje projektne ideje. Tekst Poziva dostupan je na stranici www.mostar2024.ba.

Projekt „Forum na Šetnici/Šetalištu" održavat će se svake srijede do polovice srpnja, a bit će nastavljen i nakon ljetne stanke.
„Danas smo imali sastanak s ravnateljima odnosno direktorima mostarskih kulturnih institucija. Oni su izrazili podršku projektu „Forum na Šetnici/Šetalištu" na način da će svake srijede osmisliti određeni kulturni program kako bi projekt osim informativnoga karaktera dobio i kulturni sadržaj", kazao je Josip Blažević iz Tima za izradu aplikacije.
U suradnji s Mostar Rock School jučer je na Forumu nastupila i mlada mostarska glazbenica Anita Šunjić.